ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Προκλητικές οι δηλώσεις Γκρούεφσκι- Να αντιδράσει η κυβέρνηση

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2015, 21:38 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2015, 21:16
Κουμουτσάκος: Προκλητικές οι δηλώσεις Γκρούεφσκι- Να αντιδράσει η κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Να πάρει θέση απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Ν. Γκρούεφσκι κάλεσε την κυβέρνηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να πάρει θέση απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Ν. Γκρούεφσκι κάλεσε την κυβέρνηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τον Γκρούεφσκι ως αμετανόητο που επιμένει στις προκλητικά ανιστόρητες θέσεις του για την ονομασία των Σκοπίων και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει. 

΄Οπως είπε:

«Ο αμετανόητος κ. Γκρούεφσκι, επανέλαβε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκείνες τις προκλητικά ανιστόρητες θέσεις που εμποδίζουν, επί δεκαετίες, την αναγκαία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Δηλητηρίασε για μία ακόμα φορά την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία πρέπει να γίνονται οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης.
Πέραν αυτών, ο κ. Γκρούεφσκι αγνόησε πανηγυρικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν με την Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο.
Θα περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης στη νέα προκλητικότητα Γκρούεφσκι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι τα 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο (σ.σ. κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια), αποτελούν ένα θετικό βήμα που μπορεί να οδηγήσει στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για την υπέρβαση των διαφοράς σχετικά με το όνομα.

Ωστόσο, περιγράφοντας τις θέσεις της ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι φάνηκε να μην αφήνει κανένα περιθώριο μετατόπισης από αυτές.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr