ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «σκαμνί» οι «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι με βαριά αδικήματα

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2015, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2015, 19:56
Στο «σκαμνί» οι «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι με βαριά αδικήματα
Facebook Twitter Whatsapp

«Φρένο» σε περιπτώσεις «επίορκων» υπαλλήλων, οι οποίοι βαρύνονται με βαριά πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα, βάζει με τροπολογία που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Φρένο» σε περιπτώσεις «επίορκων» υπαλλήλων, οι οποίοι βαρύνονται με βαριά πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα και επιστρέφουν στην υπηρεσία τους βάζει με τροπολογία που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες εξέτασης των υποθέσεων από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Με την τροπολογία όσοι υπάλληλοι του δημοσίου παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις (υπεξαίρεση, δωροδοκία, ληστεία, ναρκωτικά κλπ.) με βούλευμα στο ακροατήριο θα τίθενται αυτομάτως σε υποχρεωτική αργία και η υπόθεση τους θα εξετάζεται κατά προτεραιότητα από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Μέχρι σήμερα σε αυτοδίκαιη αργία, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, τίθενται όσοι υπάλληλοι στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από ένταλμα προσωπικής κράτησης ή δικαστικής απόφασης, καθώς και υπάλληλοι, στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερν​αρδάκης και ο γενικός επιθεωρητής Λέανδρος Ρακιντζής ανακοίνωσαν τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες βελτιώσεις του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο, ενώ θα αποφασίσει και τυχόν αλλαγές στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων. Τέλος, ανέφεραν ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκληθούν τα πρώτα πειθαρχικά συμβούλια για υποθέσεις “επίορκων” γιατρών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το “παράθυρο” του νόμου, επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr