ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά του μοντέλου αξιοποίησης του Ελληνικού ο Τσιρώνης

Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2015, 16:24 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2015, 17:19
Κατά του μοντέλου αξιοποίησης του Ελληνικού ο Τσιρώνης
Facebook Twitter Whatsapp

Τις προτεραιότητες τους υπουργείου Περιβάλλοντος ανέλυσε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης. 

Τις προτεραιότητες τους υπουργείου Περιβάλλοντος ανέλυσε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος τάχθηκε κατά του σημερινού μοντέλου αξιοποίησης του Ελληνικού.

Όπως είπε, σε αρκετά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος η Ελλάδα παραμένει εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανόνα και διερωτήθηκε: 

Γιατί στην Ελβετία κερδίζουν οι επιχειρηματίες χωρίς να παραβιάζουν τις χωροταξικές ρυθμίσεις;

Όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε, πουθενά στην Ευρώπη οι δήμοι δεν υποχρεούνται να παραδώσουν σύμμεικτα απορρίμματα με 60-70 ευρώ τον τόνο.

Παράλληλα επεσήμανε πως προωθείται άμεση τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα απόβλητα και σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αλλαγή του νόμου για τα αυθαίρετα και την επίσπευση της ανάρτησης των δασικών χαρτών. 

Είπε επίσης ότι έρχονται τροποποιήσεις για την δασική νομοθεσία, το κυνήγι, τις περιοχές Natura, την χωροταξία, την ενεργειακή εξοικονόμηση και τα συνεργατικά επιχειρήματα στις ΑΠΕ. Επίσης προανήγγειλε παρεμβάσεις για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών ελέγχων και την απλοποίηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ενώ έθεσε ως προτεραιότητες το ξεμπλοκάρισμα των ρυθμιστικών σχεδίων και την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

Ο Γ. Τσιρώνης απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης παρατηρώντας ότι αδυνατούν να ερμηνεύσουν την λαϊκή εντολή και θέτοντάς τους το ερώτημα αν «επιδιώκουν επενδύσεις τύπου Νορβηγίας ή Νιγηρίας;» κι αν «θα σταματήσουν να καλύπτουν παρανόμους στο όνομα των θέσεων εργασίας;» 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε ότι «το Μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό για εμάς, αλλά για εσάς είναι στρατηγική επιλογή κι αυτή η διαφορά δεν γεφυρώνεται».

Αναφερόμενος στο Ελληνικό τόνισε πως μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου είναι να λυθεί το ζήτημα «να προχωρήσουμε σε αξιοποίηση της έκτασης, με βάση την πρόταση του Πολυτεχνείου, που είναι η μόνη πραγματικά καλή λύση, που εδώ και δεκαετίες παραγνωρίζεται». 

Ο κ. Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια της εν λόγω ομιλίας, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «η στρατηγική σας στηρίζεται στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, που δεν αγγίζει μόνο τους μισθωτούς αλλά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: είναι ο θάνατος του εμποράκου». 

Όπως είπε, «για τη δική σας λογική ένα μεγάλο Mall στο Ελληνικό είναι επένδυση ανάπτυξης. Για τη δική μας λογική, είναι το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και η μετατροπή εμπόρων σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr