ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά: Η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει ιδανικές ευκαιρίες

της Μαρίας Μπακοπούλου - Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2015, 12:32 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2015, 12:28
Κουντουρά: Η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει ιδανικές ευκαιρίες
Facebook Twitter Whatsapp

Τη στρατηγική του υπουργείου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα ανέπτυξε η Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο 16ο συνέδριο Prodexpo.

Τη στρατηγική του υπουργείου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα ανέπτυξε η Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο 16ο συνέδριο Prodexpo.

Κατά την τοποθέτησή της, η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού τόνισε πως «πρέπει να διαμορφωθούν προϋποθέσεις επιχειρηματικού περιβάλλοντος με προοπτική» και εξήγησε πως «ανάκαμψη τουρισμού» σημαίνει «ευκαιρίες, θέσεις εργασίας, ανάκαμψη εσόδων, προοπτικές επενδύσεων».

Όπως είπε, το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί εθνική τουριστική στρατηγική που στηρίζεται:

  • στην επιμήκυνση της περιοδου
  • τη διείσδυση στις αγορές εξωτερικού
  • τις πτήσεις
  • τις θεματικές μορφές τουρισμού
  • τη συνεργασία με περιφέρειες για προβολή τουρισμού
  •  τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

«Στόχος η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Εστιάζουμε και στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, που θέλει καλύτερες υπηρεσίες», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός και πρόσθεσε ότι η βελτίωση της ποιότητας είναι απαραίτητη προϋποθεση για τη μάχη της ανταγωνιστικότητας.

«Μέλλον είναι τα σύγχρονα καταλύματα, η απόσυρση παλιών μονάδων και η παροχή κινήτρων για νέες τουριστικές μονάδες. Η αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας μας», σημείωσε η κυρία Κουντουρά.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού χρειάζονται προδιαγραφές και θεσμικό πλαίσιο», ενώ όπως είπε «η σταθερότητα στη χώρα θα προσελκύσει και εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις».

«Πολλοί επενδυτές φέτος εστιάζουν στα τουριστικά μας ακίνητα. Πέρα από τα ξενοδοχεία, ενδιαφέρον παρουσιάζουν μεμονωμένες κατοικίες, πολυτελείς οίκοι ευγηρίας», πρόσθεσε και επεσήμανε:

Η αγορά θα συνεχίσει να μεγαλώνει και θα γίνεται ελκυστική σε επενδύσεις.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχουμε όσα σύγχρονα τουριστικά ακίνητα θα θέλαμε, χρειάζεται να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι για να είμαστε σημαντικοί παίκτες στην αγορά.

«Υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία και resorts στην Ελλάδα και καλύπτουν ανάγκες. Σε σύγκριση όμως με τη διεθνή τουριστική αγορά, δεν είμαστε στο σημείο ότι καλύπτουμε επαρκώς την προσφορά. Υπάρχει έδαφος. Υπάρχουν ακόμα μεγάλες εκτάσεις και παλιά ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα», εξήγησε.

Σύμφωνα με την κυρία Κουντουρά, την προηγούμενη χρονιά οι αφίξεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 26 εκατομμύρια, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται αύξηση 15,5 δισ. ευρώ στα έσοδα.

«Η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει ιδανικές ευκαιρίες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr