ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες διαφωνίες στην ΚΕΦΕ της ΝΔ για το αντίτιμο των εκλογών

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2015, 21:02 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2015, 07:15
Έντονες διαφωνίες στην ΚΕΦΕ της ΝΔ για το αντίτιμο των εκλογών
Facebook Twitter Whatsapp

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο τις κάλπες και τα εκλογικά κέντρα της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Πάνου Ρασσιά

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο το αντίτιμο, τις κάλπες και τα εκλογικά κέντρα της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου.

Η συνεδρίαση, που άρχισε στις 15:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετα τις 21:00 το βράδυ, διεκόπη τουλάχιστον τέσσερις φορές, αφού οι εκπροσώποι των υπόψηφιων ήθελαν να επικοινωνήσουν με τα επιτελεία τους, όταν τα πράγματα έδειχναν να «σκαλώνουν».

Φαίνεται ότι υπαρχει σύγκλιση απόψεων στο να στηθούν 850 εκλογικά κέντρα και περίπου 1240 κάλπες, ένα 20% λιγότερο δηλαδή, σε σχέση με το 2009, μιας και υπάρχει διαφορετικό ποσοστό της ΝΔ. Δεν πρόκειται για οριστική απόφαση, αλλά για εισήγηση προς την εφορευτική επιτροπή.

Απο εκεί και πέρα υπάρχει εστία έντονης αντιπαράθεσης για το αντίτιμο. Οι εκπρόσωποι των κύριων Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη θέλουν να ισχύσει ό,τι και το 2009, δηλαδή κανένας διαχωρισμός νέου και παλιού μέλους, καθώς και αντίτιμο δυο ευρώ. Η πλευρά Μεϊμαράκη φαίνεται να έχει ζήτημα και να θέτει θέμα διαχωρισμού, γιατί πιστεύει ότι δεν μπορεί ο κάθε περαστικός να ψηφίζει για πρόεδρο της ΝΔ.

Ένα μέλος, μάλιστα, της Επιτροπής ο κ. Αλέκος Κόκκαλης, πρότεινε τα νέα μέλη να δώσουν 20 ευρώ για να ψηφίσουν, πρόταση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Είναι πολυ πιθανό το σενάριο να υπάρξει ψηφοφορία στα μέλη της Επιτροπής για το ζήτημα του αντιτίμου, κάτι για το οποίο έχουν θέσει θέμα οι εκπρόσωποι των υποψηφίων.

Nωρίτερα, σε συμφωνία για το θέμα της τηλεμαχίας κατέληξαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων, που συνεδρίασαν στις 14.00 μετά το μεσημέρι για να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο διάλογο, πριν συνέλθει η ΚΕΦΕ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr