ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο η ΝΔ

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2015, 15:50 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2015, 19:52
Καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο η ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Την απόφαση να καταψηφίσει επί της αρχής τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα πραπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, έλαβε η ΝΔ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απόφαση να καταψηφίσει επί της αρχής τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα πραπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, έλαβε η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, παρουσία των βουλευτών που συμμετέχουν σε αυτές.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της ευνοεί τη φοροδιαφυγή, καθώς οι ρυθμίσεις που περιέχει το νομοσχέδιο είναι "πιο ευνοϊκές από τις ήδη ισχύουσες». Όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση το άρθρο 8 του νομοσχεδίου διευρύνει κατά πολύ τα όρια βάσει των οποίων ο οφειλέτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινές φυλάκισης ή και κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, για περιπτώσεις απόκρυψης φόρου το όριο για ποινές φυλάκισης αυξάνει από το ποσό των 15.000 ευρώ στα 100.000 ευρώ, ενώ για τον ΦΠΑ από τις 3.000 στις 50.000. Αντίστοιχες, σύμφωνα με τη ΝΔ, παρεμβάσεις έχουν γίνει και στις περιπτώσεις κάθειρξης από 5 ως 20 χρόνια.

«Έτσι δεν καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση λέει ψέματα και πάλι», αναφέρουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης συγκεκριμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr