ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη για αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ θέλει ο Μεϊμαράκης

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2015, 13:34 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2015, 13:34
Μπακογιάννη για αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ θέλει ο Μεϊμαράκης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να προτείνει τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΡΡ). 

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να προτείνει τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΡΡ). 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με Ευρωπαίους παράγοντες και, κατά πληροφορίες, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί, στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη, θέση για τη Ν.Δ. στο 16μελές Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η τελευταία φορά που η Ν.Δ. κατείχε θέση αντιπροέδρου ήταν την περίοδο 1999-2002, όταν εξελέγη στο Προεδρείο του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προεδρείου του ΕΛΚ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, στην ισπανική πρωτεύουσα, εκεί που, πλην του κ. Μεϊμαράκη, θα βρεθούν και οι κ. Κ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απ. Τζιτζικώστας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου (Κύπρος, Μάλτα) αλλά και με τις Βρυξέλλες για τη διασφάλιση των απαιτούμενων συμμαχιών στο εκλεκτορικό σώμα. Από την πλευρά της, και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη βελγική και άλλες πρωτεύουσες. Κατά πληροφορίες, έχουν ήδη υπάρξει συνομιλίες, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής του ΕΛΚ κ. Ζ. Ντολ, τον γενικό γραμματέα Αντ. Λόπεζ, τους Μ. Μπαρνιέ, Ε. Μπροκ, Π. Λελούς και με την κυπριακή ηγεσία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr