ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Μνημείο άγριας ταξικής πολιτικής το πόρισμα για το Ασφαλιστικό

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2015, 19:53 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2015, 19:53
ΚΚΕ: Μνημείο άγριας ταξικής πολιτικής το πόρισμα για το Ασφαλιστικό
Facebook Twitter Whatsapp

Ως «μνημείο άγριας ταξικής πολιτικής, με προτάσεις πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, το πόρισμα για το Ασφαλιστικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως «μνημείο άγριας ταξικής πολιτικής, με προτάσεις πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, το πόρισμα για το Ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα των "σοφών" της. Όλα όσα προτείνει θα φέρουν νέες δραματικές-κατακόρυφες μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές, αυξήσεις των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αυτό το πόρισμα είναι μνημείο άγριας ταξικής πολιτικής, με προτάσεις πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας. Είναι προκλητικό, αφού δείχνει ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους αγώνες τους» αναφέρεται.

«Στο πολυσέλιδο έκτρωμα δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για την τεράστια ληστεία όλες αυτές τις δεκαετίες για την ενίσχυση των καπιταλιστών, για την εισφοροδιαφυγή της μεγαλοεργοδοσίας, τα κλεμμένα στο χρηματιστήριο, τα "κουρέματα" για το χρέος, που δεν δημιούργησε ο λαός. Ο λαός πλήρωσε την οικονομική κρίση με αιματηρές θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Τώρα απαιτούν την πλήρη συντριβή των δικαιωμάτων που απέμειναν για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι δήμιοι παρουσιάζονται ως σωτήρες των συντάξεων και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος» τονίζει το ΚΚΕ και συμπληρώνει:

Στο πόρισμα, μεταξύ άλλων προβλέπεται νέο σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με ατομικούς λογαριασμούς κι αβέβαιο το τελικό ποσό σύνταξης. Νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με κατά πολύ χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης. Εγγύηση μόνο ενός προνοιακού βοηθήματος, της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης» και μάλιστα με την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων. Ενοποίηση των ταμείων με ισοπέδωση προς τα κάτω συντάξεων και παροχών.

Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν οι προηγούμενοι. Την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από την μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την κοινωνική ασφάλιση. Αυτή ήταν η επιδίωξη χρόνων, της αστικής τάξης και των κομμάτων της, των επιτελείων της Ε.Ε. που βρήκε εμπόδια από τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αυτό που κατόρθωσε να κρατήσει μέσα στην κρίση ο λαός με τον αγώνα του, έρχεται να αποτελειώσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κανένας εργάτης, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα ψέματα της κυβέρνησης ότι νοιάζεται για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι νομοθετεί για ένα πιο δίκαιο σύστημα ή για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακά μεγαθήρια από χρέη εκατομμυρίων, δίνουν γη και ύδωρ στο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές.

Ο Περισσός υπογραμμίζει ότι «μέσα από το σημερινό πόρισμα αφαιρούν από την κοινωνική Ασφάλιση το κοινωνικό της μέρος, τη μετατρέπουν σε πλήρως ανταποδοτική και το δικαίωμα στην ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεσηΑνοίγουν το δρόμο μεγαλύτερης κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της υγείας, που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως εμπόρευμα. Αυτό το σχέδιο είναι αιτία πολέμου με την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της, με στόχο την ανατροπή της».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, έχουν διέξοδο. Συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο του αγώνα, στην αναγέννηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας της ρήξης και της ανατροπής με την εξουσία του κεφαλαίου.Η δύναμη του οργανωμένου λαού που αγωνίζεται είναι ανεξάντλητη».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr