ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Δεν θα γίνω ούτε Κουβέλης, ούτε Καρατζαφέρης

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2015, 22:02 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2015, 22:02
Λεβέντης: Δεν θα γίνω ούτε Κουβέλης, ούτε Καρατζαφέρης
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντηςκατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα εάν δεν γίνουν δεκτά τα εννέα σημεία που έχει εισηγηθεί, λέγοντας ότι δεν θα γίνει «Κουβέλης και Καρατζαφέρης».

«Τα μέτρα είναι πολύ βαριά», είπε «γιατί αφαιρούν επιδόματα από ανασφάλιστους υπερήλικες χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για περιπτώσεις όπως οι 330.000 διπλοσυνταξιούχοι, τα ρετιρέ στις συντάξεις, και συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ και εξακολουθούν να εργάζονται», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Από τη μία λέμε το χρέος επαχθές και επονείδιστο και από την άλλη απλώνουμε το χέρι και ζητάμε δανεικά» σημείωσε.

Συνεχίζοντας καταλόγισε «έλλειψη αξιοπιστίας» στα κόμματα της αντιπολίτευσης διότι ενώ ψήφισαν την αρχική συμφωνία τώρα αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα αν και η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας, ότι «θα μπορούσε να αποφύγει το ενέχυρο των 50 δισ. ευρώ, εάν είχε απομακρύνει εγκαίρως τους δραχμιστές», όπως τους αποκάλεσε.

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είπε κάτι σωστό όταν ανέφερε κατά την ομιλία του πως «ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΝΔ ψήφισαν τα μέτρα και τώρα αρνούνται να το κάνουν».

Για τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι εμφανίζεται σήμερα κατά των φόρων, ενώ όσο κυβερνούσε έβαζε φόρους και υποστήριξε ότι υπάρχει συμμαχία ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού, για την οποία εκτίμησε ότι θα αποτύχει.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr