ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι γαλάζιοι υποψήφιοι «χτυπάνε» στα κάστρα των αντιπάλων τους

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2015, 13:50 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2015, 13:54
Οι γαλάζιοι υποψήφιοι «χτυπάνε» στα κάστρα των αντιπάλων τους
Facebook Twitter Whatsapp

Η αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα για τους συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος παράλληλα συνεχίζει και τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα. 

 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Η αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα για τους συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος παράλληλα συνεχίζει και τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μεϊμαράκης κινείται στη Βόρεια Ελλάδα, με αφορμή μια σειρά εκδηλώσεων στις οποίες έπρεπε να παρεβρεθεί ως πρόεδρος της ΝΔ, όμως στα πλάνα του βρίσκονται και περιοχές όπου παραδοσιακά έχει καλούς τοπικούς δεσμούς ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε ή θα επισκεφθεί περιοχές όπως η Βέροια, η Έδεσσα και η Θεσσαλονίκη, όπου συναντάται με στελέχη και κόσμο και οργανώνει πυρήνες υποστήριξης της υποψηφιότητάς του. Παράλληλα το επιτελείο του βγάζει προς τα έξω τα θετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται στις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης, στις οποίες εμφανίζεται να έχει προβάδισμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Ως απάντηση στην εισβολή του κ. Μεϊμαράκη στα κάστρα του κ. Τζιτζικώστα στη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να εκληφθεί η εκδήλωση που οργανώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα στο Γκάζι Hall στην Αθήνα. Πρόκειται για την παρουσίαση από τον κ. Τζιτζικώστα των θέσεων και των απόψεών του για το μέλλον της ΝΔ και τη σχέση που θα πρέπει να έχει το κόμμα με τους πολίτες και την κοινωνία.

Ο ίδιος συνεχίζει τις επισκέψεις του σε σημεία-κλειδιά της Αθήνας που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας, θέλοντας να δείξει ότι αν και μόλις «κατέβηκε» από τη Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί μια υποψηφιότητα που απευθύνεται μόνο προς το Βορρά. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε ήδη τον «Ευαγγελισμό» και το Δήμο Αθηναίων.

Την «door to door» τακτική συνεχίζει στις περιοδείες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επίσης έχει επικεντρώσει μεγάλο μέρος του προγράμματος των επισκέψεών του, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην διεξαγωγή τηλεμαχίας με τους συνυποψηφίους του και ταυτόχρονα επιτίθεται στον κ. Τσίπρα για την πολιτική του, κυρίως για τα θέματα των επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθεί να φανεί ενωτικός και να πείσει ότι ανήκει στο χώρο της κεντροδεξιάς, παρόλο που ο ίδιος κινείται πιο δεξιά από το κέντρο. Για το λόγο αυτό βρέθηκε και στις Σέρρες, τη γενέτειρα του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή, από όπου δήλωσε πως επιθυμεί μια ΝΔ «πολικά κυρίαρχη».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr