ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δράσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της φαρμακοβιομηχανίας

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2015, 15:18 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2015, 20:43
Οι δράσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της φαρμακοβιομηχανίας
Facebook Twitter Whatsapp

Κυβερνητική σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), με θέμα την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

Με στόχο τη δημιουργία ισχυρής, ανταγωνιστικής, εξαγωγικής ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία δεν θα στηρίζεται στη χαμηλή τιμή του φαρμάκου, προχωρεί η κυβέρνηση το σχεδιασμό της για τον κλάδο.

Στην κυβερνητική σύσκεψη, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σειρά μέτρων φορολογικών, αναπτυξιακών, ερευνητικών, αλλά και τη γρήγορη προώθηση των φακέλλων για την παραγωγή νέων φαρμάκων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα ζητηθούν άμεσα από την ΠΕΦ αναλυτικές μελέτες για το κόστος, για την παραγωγή, κλπ, για να διαμορφωθεί το αναλυτικό προφίλ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Τα κριτήρια για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον κλάδο είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, οι επενδύσεις και τα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr