ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Πρέπει να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η νομιμότητα του ΕΣΡ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2015, 16:32 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2015, 16:26
Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Πρέπει να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η νομιμότητα του ΕΣΡ
Facebook Twitter Whatsapp

Συναίνεση από την αντιπολίτευση προκειμένου το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες να περάσει με ευρύτερη πλειοψηφία από τη Βουλή, ζήτησε κατά την τοποθέτησή του στις αρμόδιες επιτροπές, ο Ν. Παππάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συναίνεση από την αντιπολίτευση προκειμένου το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες να περάσει με ευρύτερη πλειοψηφία από τη Βουλή, ζήτησε κατά την τοποθέτησή του στις αρμόδιες επιτροπές, ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός επικρατείας, απάντησε στη κριτική της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν επιχείρησε να επηρεάσει τους σταθμούς για να απολαύσει υποστήριξη καθώς: «Αν αυτό ήταν το σχέδιο έχει αποτύχει παταγωδώς».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς εμφανίστηκε θετικός ως προς το ενδεχόμενων αλλαγών και για το λόγο αυτό κάλεσε τα κόμματα να είναι συνεννόηση με τους συνεργάτες του προκειμένου να αναζητηθεί κοινός τόπος. Ωστόσο είπε πως η κριτική περί τις  υπεραρμοδιότητες που του ασκείται δεν υφίσταται καθώς το μόνο που μένει στον υπουργό είναι ο αριθμός των αδειών και το τίμημα. « Πρέπει να πάμε σε βιώσιμα σχήματα. Ποια είναι η ρίζα του προβλήματος; τα μη βιώσιμα σχήματα, ο δανεισμός και η διαπλοκή με τη πολιτική», είπε.

Για το ΕΣΡ, παραδέχθηκε εμμέσως πως υπάρχει ζήτημα, καλώντας τους βουλευτές να θωρακίσουν το νομοσχέδιο. «Θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια και της βουλής ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να είναι θωρακισμένη, αλλά και ο διαγωνισμός να μην είναι ευάλωτος και να μη μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της σύνθεσή της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος σε ότι αφορά τη Digea, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόθεση κατάργησης του φορέα, ωστόσο διευκρίνισε ότι δικαιούται να έχει και το δημόσιο τη δυνατότητα κάλυψης ψηφιακού σήματος.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, άφησε αιχμές ότι δεν κλήθηκε ποτέ η αρχή στη διαβούλευση, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr