ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών - Δεν καταφεύγουμε σε εικονικά success story

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2015, 19:00 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2015, 23:31
Τσίπρας: Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών - Δεν καταφεύγουμε σε εικονικά success story
Facebook Twitter Whatsapp

Στις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία και στην εφαρμογή του προγάμματος αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή του εισήγηση στην ΠΓ.

Στις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία και στην εφαρμογή του προγάμματος αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή του εισήγηση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στις «μάχες» που έχει να δώσει το κόμμα και η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε με ειλικρίνεια τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό:

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. 

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος. «Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει «αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών της Κουμουνδούρου την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. Παράλληλα, επεσήμασε τη σημασία του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, που -όπως είπε- προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στην «αδιαμεσολάβητη σχέση του κόμματος με την κοινωνία». Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr