ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: Ανάγκη για αξιόπιστη λύση στο ασφαλιστικό

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2016, 16:39 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2016, 16:43
Μοσκοβισί: Ανάγκη για αξιόπιστη λύση στο ασφαλιστικό
Facebook Twitter Whatsapp

Για την αναγκαιότητα μιας αξιόπιστης μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, το οποίο χαρακτήρισε ως ''βασικό θέμα'' της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, έκανε λόγο προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Για την αναγκαιότητα μιας αξιόπιστης μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, το οποίο χαρακτήρισε ως ''βασικό θέμα'' της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, έκανε λόγο προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως είπε, στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσουμε για την Ελλάδα και τον τρόπο που θα κλείσουμε την αξιολόγηση με έμφαση στο ασφαλιστικό.

Έχει υποβληθεί ένα σχέδιο, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, θέλουμε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση, η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή, από το καλοκαίρι έχουν ψηφιστεί σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Αυτός είναι ο δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την είσοδο σε έναν ενάρετο κύκλο, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και στη συνέχεια να μιλήσουμε για το δημόσιο χρέος.

«Επαναλαμβάνω, ότι για την επίτευξη των παραπάνω χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, θα δούμε τις αναγκαίες παραμέτρους είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες στο θέμα αυτό», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr