ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν επιβάρυνση άνω του 13% από το ασφαλιστικό

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2016, 21:16 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2016, 21:16
Πετρόπουλος: Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν επιβάρυνση άνω του 13% από το ασφαλιστικό
Facebook Twitter Whatsapp

Την εκτίμηση ότι η επιβάρυνση των αγροτών από εισφορές με το νέο Ασφαλιστικό θα είναι πολύ μικρότερη από τα όσα «λέγονται και γράφονται» εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος από το βήμα της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών, δηλαδή δεν θα συμβεί να έχουμε μία δήμευση της αγροτικής περιουσίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ό,τι καταβάλουν σήμερα» επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Στον αντίποδα, είπε από το βήμα της Βουλής, περίπου 1 εκατ. αγρότες θα καταβάλουν εισφορές σε χαμηλή κλίμακα ενώ υπογράμμισε ότι πλέον κατοχυρώνεται η εθνική σύνταξη των αγροτών, σε αντίθεση με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης και έκδοσης εργοσήμου που αφορούν στην απασχόληση των εργατών γης, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι με το νέο σύστημα η δαπάνη του εργόσημου θα εκπίπτει από τα έσοδα του αγρότη, ώστε ο αγρότης να έχει κίνητρο, είτε απασχολεί  Έλληνες, είτε ξένους εργάτες γης.

«Έχουμε τεράστια απώλεια εσόδων από τους Έλληνες που δουλεύουν και δεν έχουν κλήρο ή έχουν κλήρο και συμπληρώνουν το εισόδημά τους με απασχόληση στο κτήμα του συναδέλφου, του διπλανού αγρότη, και οι οποίοι δεν παίρνουν ασφαλιστικό ημερομίσθιο», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr