ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καγκελαρία: Υπό όρους η διατήρηση της Σένγκεν

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2016, 14:13 / Ανανεώθηκε 15 Ιανουαρίου 2016, 16:24
Καγκελαρία: Υπό όρους η διατήρηση της Σένγκεν
Facebook Twitter Whatsapp

Στο μέλλον της Σένγκεν αναφέρθηκε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. 

 

Στο μέλλον της Σένγκεν αναφέρθηκε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. 

«Για την κυβέρνηση, η Ζώνη Σένγκεν εκφράζει ένα κεντρικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, το οποίο θέλουμε οπωσδήποτε να διατηρήσουμε» δήλωσε . 

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Σένγκεν μπορεί μακροπρόθεσμα να λειτουργήσει «μόνο εάν βρούμε μία κοινή απάντηση στην μεταναστευτική πρόκληση και οργανώσουμε από κοινού έναν καλύτερο έλεγχο και προστασία των εξωτερικών συνόρων μας».

Όταν ρωτήθηκε εάν κάποια κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να βρεθούν εκτός Σένγκεν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει εικασίες. «Όλοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι η Σένγκεν είναι ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, για το οποίο πρέπει αυτές τις ημέρες να εργαστούμε πολύ εντατικά, ιδιαίτερα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η Ευρωζώνη συνδέεται με τη μοίρα της Σένγκεν, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου απάντησε: «Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να διαφυλάξουμε και να σταθεροποιήσουμε την Ευρωζώνη και σε αυτό, δόξα τω Θεώ, πολλές χώρες έκαναν αρκετή πρόοδο. Πρέπει τώρα να προσπαθήσουμε το ίδιο για να διαφυλάξουμε την ελεύθερη διακίνηση, όπως αυτή συμβολίζεται από τη Σένγκεν. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς περιλαμβάνεται στο όλο θέμα του μεταναστευτικού».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr