ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο Θεοδωράκης στον Θεοχάρη και το θέμα ηγεσίας που έθεσε

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2016, 16:01 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2016, 19:09
Τι απαντά ο Θεοδωράκης στον Θεοχάρη και το θέμα ηγεσίας που έθεσε
Facebook Twitter Whatsapp

«Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούριου, θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι, άνθρωποι από την κανονική ζωή, δημιουργοί, ακόμα και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι ότι λέει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση για τις δηλώσεις Θεοχάρη.

«Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούριου, θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι, άνθρωποι από την κανονική ζωή, δημιουργοί, ακόμα και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι ότι λέει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση για τις δηλώσεις Θεοχάρη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Οινοπαραγωγών Β. Ελλάδας:

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, αντί να λύνουν το πρόβλημα, μάλλον το επιδεινώνουν», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι είναι ένα ζήτημα που δεν δημιουργήθηκε τώρα και «οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι τεράστιες».

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε επιπλέον ότι πρέπει να υπάρχει μια συνεχή προσπάθεια από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την επίλυση του ασφαλιστικού και αφού επανέλαβε ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, τόνισε «βλέπουμε το ασφαλιστικό από εντελώς διαφορετικό δρόμο από ότι το έβλεπαν τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να γίνει ένας «εθνικός πραγματικός διάλογος, για να λύσουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τη χώρα, ξεπερνάει αυτή τη γενιά και θα δεσμεύσει πιθανώς και τις επόμενες γενιές». Βασική αρχή για το Ποτάμι, όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μία και αφορά στο ότι «δεν μπορεί οι άνθρωποι που παράγουν, που δημιουργούν να είναι εισπράκτορες και να δίνουν λεφτά σε ένα σύστημα που δεν έχει πάτο».

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ανατροπή του σκηνικού στο πολιτικό πεδίο ο κ. Θεοδωράκης αφού υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δείχνουν «κουρασμένοι από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις», επισήμανε «σε ό,τι μας αφορά πράγματι υπάρχει μια πτώση, εμείς δεν είμαστε από αυτούς που κρυβόμαστε, αλλά η πολιτική δεν είναι μια μαθηματική πράξη, δεν έχει πάντα μια απεικόνιση στα νούμερα».

Όπως διευκρίνισε, ο σκοπός του Ποταμιού είναι να δίνει τροφή στην ελληνική κοινωνία, να καταθέτει προτάσεις και μεταρρυθμιστικού περιεχομένου και στο πλαίσιο αυτό «ευελπιστούμε ότι γίνεται αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε ένας χρήσιμος παράγοντας στην πολιτική ζωή».

Ως προς την άνοδο της ΝΔ και της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτό που προέχει και για εμάς, αλλά και για τα άλλα κόμματα, είναι να δώσουμε εξετάσεις στο πραγματικό πεδίο των μεταρρυθμίσεων».

Η Ελλάδα όπως διευκρίνισε, πέραν της υποχρέωσής της να εφαρμόσει τη συμφωνία που έκανε με τους εταίρους, πρέπει να «πάμε σε πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, Δημόσιο (κατάργηση του κομματικού κράτους) και για όλα αυτά το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες λύσεις και περιμένει τα άλλα κόμματα να ανταποκριθούν. Εκεί θα φανεί λοιπόν, ποια κόμματα είναι με την πλευρά της ανάπτυξης της κοινωνίας και ποια είναι προσδεμένα στο παρελθόν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τη συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη,στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο επικεφαλής του κόμματος ανέφερε «όπως μπορώ να ξέρω ίσως καλύτερα από εσάς, είναι ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής ανήκει στο Ποτάμι και ακολουθεί τη γραμμή που έχει χαράξει το κόμμα που λέμε ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθεί περισσότερος κόσμος σε μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε «το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούριου, θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι, άνθρωποι από την κανονική ζωή, δημιουργοί, ακόμα και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι ότι λέει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού», σημείωσε.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος επισήμανε «οι συνεργασίες δεν γίνονται για να εξασφαλίσει ο κάθε βουλευτής την θέση του στο μέλλον, αλλά για να λύσουν τα προβλήματα της χώρας». Εξήγησε δε «αν δούμε ότι συμφωνούμε στο πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, τότε ας πάμε σε συνεργασίες. Αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε το κάρο πριν από τα άλογα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr