ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένη αντίδραση της Συγγρού για τις διαρροές του Μαξίμου

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2016, 19:35 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2016, 19:07
Οργισμένη αντίδραση της Συγγρού για τις διαρροές του Μαξίμου
Facebook Twitter Whatsapp

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Πάνου Ρασσιά

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Πηγές της Συγγρού επεσήμαιναν το γεγονός ότι οι διαρροές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κάτι που χαρακτήρισαν ως «προβληματικό» και «απρεπές».

«Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι  του Πρωθυπουργό , με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τί έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα αυτονομούνται υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο Πρωθυπουργός» τόνιζαν στη Συγγρού υπενθυμίζοντας πως κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές.  «Το λέμε από τώρα γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό διάλογο στη χώρα» σημείωναν  και πρόσθεταν:

Δεν είναι δείγμα αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου να υπάρχουν διαρροές. Δεν ειπώθηκαν αυτά που δόθηκαν ως διαρροές. Η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές. Δεν υπήρχε αυτή η διατύπωση και οι διαρροές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενικότερη πορεία της χώρας που δημιουργεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες ενώ αναφέρθηκε στην παρατεταμένη ύφεση, στην απώλεια επενδύσεων  και στην αδυναμία προσέλκυσης νέων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το θέμα της κομματικής , όπως είπε, διάβρωσης του κράτους και των θεσμών και πρότεινε μία εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμισή την οποία όπως είπε, χρειάζεται η χώρα, με την αναθεώρηση του συντάγματος.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι αυτή τη στιγμή αδίκως οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ένα βαρύ λογαριασμό που προκύπτει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Για το ΕΣΡ τόνισε πως υπάρχει ανάγκη τροποποιήσεων έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει τον απαραίτητο βαθμό ανεξαρτησίας. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη αν αυτό συμβεί ανοίγονται ουσιαστικές προοπτικές για άρση της παρούσης εκκρεμότητας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επεσήμανε πως το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο ήδη έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε ΕΕ  και αλλού. 

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εφόσον υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις που θα βασίζονται σε θέσεις που είχε ο ίδιος παρουσιάσει ως Υπουργός, τότε ενδέχεται σε συγκεκριμένα σημεία να υπάρξει δυνατότητα σύγκλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και είχε μια περιεκτική ενημέρωση για το προσφυγικό και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου:

Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητάμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξεις και εσύ. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά χωρίς τον λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr