ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό και οικονομία στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ομήρου

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2016, 18:25 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2016, 18:25
Κυπριακό και οικονομία στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ομήρου
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου είχε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

του Πάνου Ρασσιά

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου είχε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Ομήρου έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Μητσοτάκη και τόνισε:

Είμαστε για τα δύσκολα, έχουμε σειρά ‎προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή και θα πρέπει οι εταίροι να στηρίξουν κ Ελλάδα κ Κύπρο και για κυπριακό επειδή υπάρχει κλίμα εφορίας όλοι αυτοί που εκφράζουν υπεραισιόδοξες προβλέψεις καλό είναι να στραφούν σε πλευρά Τουρκίας που δεν έχει δώσει δείγματα γραφής.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα επισκεφτεί την Κύπρο τη Δευτέρα, «όχι μόνο εθιμοτυπικά αλλά από υποχρέωση συνείδησης για να ενημερωθώ από κοντά. Δεν πρέπει κάνεις να παραβλέπει την πολυπλοκότητα του Κυπριακού, ωστόσο δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι», είπε και συνέχισε:  

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στο μέσο μιας οικονομικής κρίσης και όταν ήρθα επεσήμανα γεγονός ότι Κύπρος θα βγει από το μνημόνιο και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει θυσίες για να βγει από το δίκτυο εξάρτησης, οι προκλήσεις είναι πολλές, πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις ώστε οι ίδιοι οι θεσμοί να οδηγούν στην ανάπτυξη, μακριά από λαϊκισμούς.

Γεωπολιτικά βρισκόμαστε ενώπιον νέων προκλήσεων, η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του προσφυγικού. Η πίεση που δέχεται η Ελλάδα είναι μεγάλη,  έχει λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις το είπα και στον πρωθυπουργό χθες, όμως και η Τουρκία έχει αναλάβει δεσμεύσεις που δεν τηρεί. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr