ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «φάντασμα» των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πλανάται πάνω από το Μαξίμου

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2016, 18:43 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2016, 19:18
Το «φάντασμα» των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πλανάται πάνω από το Μαξίμου
Facebook Twitter Whatsapp

Το «φάντασμα» των τρακτέρ στις εθνικές οδούς επέστρεψε μετά από χρόνια με απειλητικές διαθέσεις για την κυβέρνηση και πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ένα ακόμη οξύ πρόβλημα. 

του Ιωάννη Μαρτέλλου

Το «φάντασμα» των τρακτέρ στις εθνικές οδούς επέστρεψε μετά από χρόνια με απειλητικές διαθέσεις για την κυβέρνηση και πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ένα ακόμη οξύ πρόβλημα. 

Το «αντάρτικο» που ξεκίνησαν οι αγρότες, πολλοί εκ των οποίων είναι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει τη συγκυβέρνηση. Και αυτό διότι, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, μία ακόμη σύγκρουση σε κοινωνικό επίπεδο θα επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα, ενώ ήδη έχουν ξεσηκωθεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

O αγροτικός κόσμος, σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ξεσηκώνεται και απειλεί την κυβέρνηση προκαλώντας ανησυχία. Η αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και τα πολλαπλά προβλήματα σε πολλούς τομείς του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα. 

Σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου φθάνουν ανησυχητικά μηνύματα από τους βουλευτές, που διαπιστώνουν σε πολλούς νομούς καταγράφεται αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση για ενίσχυση του «αντικυβερνητικού μετώπου», στοιχείο που προβλημάτισε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί εφησυχασμός και στο πρωθυπουργικό επιτελείο επαναπαύονται στην παρουσία του κ. Τσίπρα στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρίξει τις επόμενες ημέρες θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της αντιπολιτευτικής δραστηριότητάς του στην κρίση του αγροτικού τομέα. 

Με βασικό κριτήριο ότι ο αγροτικός κόσμος παρομοιάζεται με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, η ΝΔ θα διοργανώσει την επόμενη εβδομάδα επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών της στην επαρχία. 

Στην κυβέρνηση έλαβαν ήδη τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με τους δεύτερους να αποκλείουν και δρόμους. Στη Θεσσαλία οι αγρότες είναι υπ΄ ατμόν και τα πρώτα τρακτέρ έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στον Θεσσαλικό κάμπο και αλλού.

Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκόμιζε οφέλη από τη «σχέση» της με τους αγρότες ανήκει στο παρελθόν. Το κυβερνών κόμμα έχει μείνει κυριολεκτικά μόνο, αφού η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι εκρηκτική και η οργή των αγροτών ξεχειλίζει.

Στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι η αποστολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποςτόλου είναι δύσκολη. Παρά τη δυσφορία και τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν στις αγροτικές περιοχές για την ασκούμενη αγροτική πολιτική, ειδικά για το φορολογικό, προσπαθούν να εμφανιστούν ψύχραιμοι. Υποστηρίζουν ότι «η κατάσταση ελέγχεται» και προβλέπουν ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών δεν θα είναι ευρείας κλίμακας. 

Βουλευτές, όμως, οι οποίοι εκλέγονται σε αγροτικές περιφέρειες μετέφεραν το κλίμα δυσφορίας. Παράλληλα επεσήμαναν την αγωνιστική διάθεση που υπάρχει για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr