ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαπραγματευτικό όπλο επιχειρεί να μετατρέψει τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση

της Αγγελικής Λάζου - Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2016, 11:55 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2016, 11:51
Σε διαπραγματευτικό όπλο επιχειρεί να μετατρέψει τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος δημόσιου, βιώσιμου και δίκαιου πορεύεται η Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους , έχοντας ως απώτερο στόχο τη διευθέτηση του χρέους , η οποία περνά από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση όπως ξεκαθάρισε ο Πιέρ Μοσκοβισί. 

Με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος δημόσιου, βιώσιμου και δίκαιου πορεύεται η Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους , έχοντας ως απώτερο στόχο τη διευθέτηση του χρέους , η οποία περνά από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση όπως ξεκαθάρισε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ωστόσο τον μεγαλύτερο αγώνα καλείται να τον δώσει στο εσωτερικό καθώς η όποια προσπάθεια "σκοντάφτει" στην άρνηση της αντιπολίτευσης.

"Ως δείγμα ανησυχίας της κοινωνίας απέναντι στα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις"  χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, μιλώντας στο newpost ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Η κοινωνία βράζει και δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν αντέχει περισσότερη λιτότητα, οι διαδηλώσεις δεκάδων φορέων είναι καθημερινές και η Κυβέρνηση εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης επιχειρεί κοινωνική ηρεμία.  

"Το μήνυμα των διαδηλώσεων εκπέμπεται και στο εξωτερικό" δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μπορεί αυτό να λειτουργήσει θετικά για την Κυβέρνηση. "Η διαπραγμάτευση του 2015 μας έδειξε ότι και τα πιο δύσκολα μπορούν να έχουν θετική κατάληξη" υπογραμμίζει και συμπληρώνει: "Από τον Ιανουάριο ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας μια δύσκολη υπόθεση και τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολύ σοβαρά. Θέλαμε και δώσαμε μια καλύτερη προοπτική" τονίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα μας διευκρινίζει πως όταν υπάρχει καλή εκτίμηση της δυσκολίας , τα θετικά αποτελέσματα είναι πάντα περισσότερα.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει εμπιστοσύνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην διαπραγμάτευση που κάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντα πως κανένας υπουργός δεν είναι μόνος του , όλοι συνεργάζονται, " Είμαστε όλοι μαζί".

Στην ελληνική πρόταση σημαντικά ζητήματα έχουν κερδηθεί ωστόσο όπως μας λέει ο κ. Φάμελλος επιμένουν ώστε να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό.

Μέσω του newpost καλεί την αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής συζήτησης να καταθέσει τις προτάσεις της και να συζητηθούν σε επίπεδο πολιτικών, κοινωνίας και φορέων με όρους απόλυτης διαφάνειας. 

Με τους δανειστές να σκληραίνουν τη στάση τους και να ζητούν ολοένα και περισσότερα όσο καθυστερεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα εκβιαστεί με το ερώτημα περικοπές συντάξεων ή καθόλου συντάξεις. Και σε εκείνο το σημείο θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Πάντως ο Σωκράτης Φάμελλος επιμένει στο newpost ο κύκλος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης πρέπει να κλείσει σύντομα για να ανοίξουμε το μεγάλο κεφάλαιο του χρέους που θα μπορέσει να δώσει ανάσες και οικονομική προοπτική στη χώρα.    

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr