ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Το Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ένα απέραντο νεκροταφείο

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2016, 14:03 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2016, 14:31
ΝΔ: Το Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ένα απέραντο νεκροταφείο
Facebook Twitter Whatsapp

Η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το Αιγαίο να είναι απέραντο νεκροταφείο εκφράστηκε σε σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθε λίγες ώρες μετά τα πολύνεκρα ναυάγια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το Αιγαίο να είναι απέραντο νεκροταφείο εκφράστηκε σε σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθε λίγες ώρες μετά τα πολύνεκρα ναυάγια στο Φαρμακονήσι και την Καλόλιμνο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τα νέα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο. Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, έχασαν με δραματικό τρόπο τη ζωή τους.

Το δράμα αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι πρωτίστως ζήτημα ανθρωπιστικό, αλλά ταυτόχρονα και ζήτημα ασφάλειας.

Το Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι απέραντο νεκροταφείο. Ούτε, βέβαια, η χώρα μας απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών. 

Η πρόκληση αυτή δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και τη διεθνή Κοινότητα.

Η Ελλάδα, ως σύνορο της Ευρώπης, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα περιπλανήθηκε στην ιδεοληψία και την απραξία, ανέλαβε δεσμεύσεις και, τώρα, καλείται να τις εφαρμόσει. Και, βέβαια, να αξιοποιήσει άμεσα όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και προγράμματα. Εάν δεν τα κάνει αυτά, θα ενισχύσει εκείνους που περιμένουν να εκτοξεύσουν κατηγορίες ή/και να λάβουν αποφάσεις σε βάρος της χώρας.

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να καταστεί σαφές προς την Ευρώπη, ότι η Ελλάδα, μόνη της, δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος, ούτε και να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τέτοιας κλίμακας και έντασης.

Η ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη πρέπει να είναι διαρκής και χειροπιαστή.

Όλοι είναι ανάγκη να αναγνωρίσουν ότι η Τουρκία είναι απαραίτητο να κάνει πράξη, χωρίς ολιγωρίες, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές συμφωνίες. Και, πρωτίστως, να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της.

Ειδικά, αυτό το τελευταίο, μαζί με την παραδοχή ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους, κάποιοι που, επιπόλαια, σκέπτονται ή μιλούν για ανατροπές στη Συνθήκη Σένγκεν.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr