ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη

Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου 2016, 15:18 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2016, 16:31
Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την πρωινή του συνάντηση με τον Γιαννάκη Ομήρου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά την πρωινή του συνάντηση με τον Γιαννάκη Ομήρου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την πορεία της κυπριακής οικονομίας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για την τήρηση της δέσμευσης της Τουρκίας για το προσφυγικό. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ:

Είχα την ευκαιρία, σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής μου, στην Κύπρο, με τη νέα μου ιδιότητα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλό μου φίλο,  Νίκο Αναστασιάδη.

Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα. Επανέλαβα, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα.

Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουμε και ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα συγχαρητήριά μου για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου, εντός των επόμενων δύο μηνών. Και είχαμε, για άλλη μια φορά, την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ουσιαστικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βάζουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πόσο σημαντικές είναι σε όλη την προσπάθεια εξόδου από τους μνημονιακούς περιορισμούς.

Συζητήσαμε, επίσης, και τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο την έντονη ανησυχία μου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Και να επισημάνω το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο.

Θέλω να ευχαριστήσω, και πάλι, τον Πρόεδρο για την ενημέρωση την οποία μου παρείχε και να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά του.

Στην συνάντηση , η οποία κράτησε μία ώρα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη για την κοινή συνάντηση του στο Νταβός με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις , μετά την συνάντηση, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη , τον οποίο χαρακτήρισε «καλό του φίλο».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr