ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το ασφαλιστικό - Μετωπική Τσίπρα με Μητσοτάκη

από Παναγιώτη Βελισσάρη - Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2016, 18:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2016, 09:22
Άγρια κόντρα στη Βουλή για το ασφαλιστικό - Μετωπική Τσίπρα με Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Σε υψηλούς τόνους και με εκατέρωθεν βολές πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινοβουλευτική αναμέτρηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε υψηλούς τόνους και με εκατέρωθεν βολές πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινοβουλευτική αναμέτρηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης για το ασφαλιστικό στην προ Ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Τόσο κατά την πρωτολογία του όσο και κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ταύτιση με ακραίες θέσεις των δανειστών. «Αυτό μπορεί να είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι καλό για τον τόπο. Γιατί υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, καθώς οδεύουμε σε μία διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε τη δημοσιονομική μας κυριαρχία, άρα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε και να ψηφίσουμε αυτό που προτείνουμε. Και έχουμε ένα κουαρτέτο που διαφωνεί μεταξύ του και έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που ταυτίζεται με τις πιο ακραίες απόψεις του κουαρτέτου, δηλαδή του ΔΝΤ» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Η καταβολή της εθνικής σύνταξης εξασφαλίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος. Ο καθένας θα εισφέρει ανάλογα με το πραγματικό του εισόδημα» ανέφερε κατά την πρωτολογία του, τονίζοντας ότι η κύρια σύνταξη θα είναι το άθροισμα της εθνικής σύνταξης και της σύνταξης που προκύπτει από τον υπολογισμό των εισφορών. «Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα. Αυτό είναι μία ριζική και ιδεολογική αντίθεση» σημείωσε στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με τις θέσεις των δανειστών. «Ενδιαφέρουσα η προσπάθειά σας να μας ταυτίσετε με το ΔΝΤ. Σας απαντώ: Εσείς είσαστε με τους δανειστές! Εσείς υπογράψατε τρίτο μνημόνιο. Σας υπογραμμίζω την αμφιθυμία σας σε σχέση με τον ΔΝΤ. Θυμίζω την επιστολή που στείλατε στο Ταμείο από τις 23 Ιουλίου του 2015» τόνισε κατά τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκης, ενώ διάβασε τη συμφωνία στα αγγλικά, ειρωνευόμενος τον κ. Τσίπρα.

Νωρίτερα, κατά την πρωτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης και σχολιάζοντας την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη διακυβέρνηση επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο απολογισμός είναι ο εξής: είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας».

«Οδηγήσατε τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες και επιλέξατε να διοργανώσετε μια φιέστα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του περασμένου Γενάρη τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα», είπε στη συνέχεια και με αφορμή το ασφαλιστικό και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο, στην οποία επιμένει η κυβέρνηση, απαντά: «Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε αυτά;»

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost τη συνεδρίαση:

Live bloging*

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr