ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να σοβαρευτεί η κυβέρνηση πριν μας ζητήσουν καταυλισμό μεγέθους Βομβάης

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2016, 17:44 / Ανανεώθηκε 26 Ιανουαρίου 2016, 17:44
ΠΑΣΟΚ: Να σοβαρευτεί η κυβέρνηση πριν μας ζητήσουν καταυλισμό μεγέθους Βομβάης
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα ότι στο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ευρώπης, ζήτησαν από την Ελλάδα τη δημιουργία καταυλισμού περίπου 400.000 προσφύγων.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα ότι στο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ευρώπης, ζήτησαν από την Ελλάδα τη δημιουργία καταυλισμού περίπου 300.000 προσφύγων.

«Η χώρα ζητά συνεχώς παρατάσεις για τη δημιουργία hot spots. Βέβαια, ο Πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του τον Δεκέμβριο και μας ανακοίνωσε ότι η χώρα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη και καλεί την κυβέρνηση να σοβαρευτεί.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Αυτή η «επιτυχία» της κυβέρνησης οδήγησε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ να σκέφτονται την αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν.

«Από την άλλη πλευρά, κάθε φορά που ο κ. Μουζάλας πηγαίνει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ επιστρέφει με ειδήσεις για την απαίτηση των εταίρων περί δημιουργίας καταυλισμών προσφύγων στην Ελλάδα. Πριν λίγους μήνες ο καταυλισμός είχε το μέγεθος της Λαμίας. Τώρα έχει το μέγεθος της Θεσσαλονίκης» σημειώνει με ειρωνικό τρόπο, επικρίνοντας τη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Είναι προφανές, για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, ότι είναι αδύνατη η δημιουργία τέτοιου μεγέθους υποδομών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον μεγάλο κίνδυνο που είναι ο εγκλωβισμός στη χώρα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί πριν μας προταθεί ο υπό δημιουργία καταυλισμός να έχει το μέγεθος της Βομβάης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr