ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιέσεις από Κομισιόν στην κυβέρνηση για τη Σένγκεν

της Αγγελικής Λάζου - Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2016, 10:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2016, 10:04
Πιέσεις από Κομισιόν στην κυβέρνηση για τη Σένγκεν
Facebook Twitter Whatsapp

Υπό πίεση εκ νέου η Κυβέρνηση για το προσφυγικό με την Κομισιόν να αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη Συνθήκη Σένγκεν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπό πίεση εκ νέου η Κυβέρνηση για το προσφυγικό με την Κομισιόν να αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη Συνθήκη Σένγκεν.

Το βασικό σημείο αιχμής ανάμεσα στις δυο πλευρές να είναι η καθυστέρηση στη δημιουργία των Hot Spots. Η Κομισιόν κρατά σκληρή γραμμή σημειώνοντας ότι προσωπικό και τεχνογνωσία έχουν παραχωρηθεί και είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση.

Φυσικά υπάρχουν και φωνές μέσα στην επιτροπή που θεωρούν άδικη σε ένα βαθμό την επίθεση σε βάρος της χώρας τονίζοντας ότι ο Γιάννης Μουζάλας προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα σε ένα υπουργείο που δεν λειτουργούσε το προηγούμενο διάστημα. Οι ίδιες φωνές μάλιστα εκτιμούν ότι στο τέλος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής θα τα καταφέρει.

Πάντως οι εταίροι μπορεί να γνωρίζουν ότι νομικά δεν μπορούν να προχωρήσουν σε έξωση της Ελλάδας από την Σενγκεν αλλά ακόμα και η απόφαση για αναστολή της Συνθήκης συνεπάγεται τραγικές συνέπειες για τη χώρα. 

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών η Κομισιόν δεν συζητά και δεν εξετάζει καμία προοπτική η σύνδεση προσφύγων χρέους όπως έλεγαν πρόκειται για την άποψη ενός έγκυρου αρθρογράφου και τίποτε άλλο.

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία της ΔΟΕ θα επισκεφτεί με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζαλα τον Ελαιώνα για να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr