ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Παππά με ισραηλινούς αξιωματούχους

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2016, 20:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2016, 20:40
Επαφές Παππά με ισραηλινούς αξιωματούχους
Facebook Twitter Whatsapp

Συναντήσεις με αξιωματούχους του Ισραήλ είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 

Συναντήσεις με αξιωματούχους του Ισραήλ είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

Στο πλαίσιο της διευρυμένης διμερούς συνάντησης των δύο χωρών, ο υπουργός Επικρατείας συνάντησε κατ’ αρχήν τον υπουργό Επικοινωνιών Shlomo Filber, ο οποίος διαχειρίζεται και το χαρτοφυλάκιο της ισραηλινής ραδιοτηλεόρασης. Οι δυο υπουργοί συζήτησαν πρωτίστως ρυθμιστικά θέματα οπτικοακουστικών μέσων. Το Ισραήλ ολοκλήρωσε τη μετάβαση στην ψηφιακή επίγεια ευρυεκπομπή το 2011 και σήμερα εκπέμπουν συνολικά 6 ψηφιακά κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά.

Συζήτησαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην τεχνολογική αναβάθμιση των παρεχόμενων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών. Το Ισραήλ έχει στόχο την σύνδεση ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών σε ένα δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το 2020. Οι οπτικές ίνες υποστηρίζουν την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών με υψηλές απαιτήσεις σε εύρος ζώνης, όπως, για παράδειγμα, live streaming οπτικοακουστικού περιεχομένου. Συζήτησαν επίσης θέματα συνεργασιών, ιδιαίτερα στον οπτικό πολιτισμό, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικές γέφυρες ανταλλαγών.

Ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη Yuval Rotem, υπεύθυνο για θέματα δημόσιας διπλωματίας. Στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν ζητήματα, όπως το εθνικό branding και η αντιμετώπιση στερεοτύπων.

Ο κ. Παππάς συνοδευόταν από τον Λευτέρη Κρέτσο, Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος συνάντησε και τον δρ. Aviad Stollman, επικεφαλή του τμήματος Συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Ισραήλ, ένα τμήμα το οποίο διαχειρίζεται και οπτικοακουστικό υλικό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr