ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Βούτσης στο Newpost: Η ΕΕ έδινε 400 εκατομμύρια για 4 χρόνια και για άλλους σκοπούς

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2016, 22:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2016, 22:22
Νίκος Βούτσης στο Newpost: Η ΕΕ έδινε 400 εκατομμύρια για 4 χρόνια και για άλλους σκοπούς
Facebook Twitter Whatsapp

To Newpost, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, προκειμένου να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι τον περασμένο Μάιο η Κομισιόν είχε την πρόθεση να χορηγήσει στην Ελλάδα 400 εκατομμύρια ευρώ για το μεταναστευτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To Newpost επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, προκειμένου να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι τον περασμένο Μάιο η Κομισιόν είχε την πρόθεση να χορηγήσει στην Ελλάδα 400 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο, ο κ. Βούτσης ήταν υπουργός Εσωτερικών και μετείχε στις συσκέψεις για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Βουτσης επεσήμανε μεταξύ άλλων στο Newpost ότι «πράγματι η ΕΕ είχε πρόθεση να μας δώσει 400 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αυτό το ποσόν, δεν θα δίδετο εφάπαξ στη χώρα μας, αλλά σε  διάρκεια 4 ετών. Μάλιστα τα χρήματα αυτά δεν προοριζόταν για τις ανάγκες εκείνης της περιόδου που είχε η χώρα για το μεταναστευτικό. Τότε εμείς χρειαζόμασταν χρήματα για ενοικίαση σκαφών, προκειμένου να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και για την ολοκλήρωση του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Εκτιμώ, ότι η διαρροή από την ΕΕ τέτοιων πληροφοριών είναι εκ του πονηρού». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr