ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονομαχία Ανδρουλάκη - Φώφης θέλουν οι εκσυγχρονιστές...

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2016, 05:01 / Ανανεώθηκε 28 Ιανουαρίου 2016, 22:25
Μονομαχία Ανδρουλάκη - Φώφης θέλουν οι εκσυγχρονιστές...
Facebook Twitter Whatsapp

Με την επιφύλαξη τυχόν ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, τα διάφορα στρατόπεδα της κεντροαριστεράς ετοιμάζονται για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

της Άρτεμις Παραδείσου

Με την επιφύλαξη τυχόν ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, τα διάφορα στρατόπεδα της κεντροαριστεράς ετοιμάζονται για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία. Μια επιλογή που δεν έγινε τυχαία, καθώς στο παρασκήνιο κινούνται στελέχη που θέλουν ο ευρωβουλευτής της Ελιάς να είναι ο κοινός υποψήφιος εκσυγχρονιστών, Κινήσεων και... ΔΗΜΑΡ απέναντι στη Φώφη Γεννηματά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πιεστεί και τον περασμένο Ιούνιο, αλλά τότε είχε επιλέξει να μείνει στην Ευρωβουλή. Η μόνη διαφορά αυτή την περίοδο είναι ότι οι υποστηριχτές του έχουν αυξήσει τις πιέσεις τους, καθώς θεωρούν ότι δε μπορεί να λείπει από τις ανακατατάξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό. Ο κίνδυνος να βρουν άλλον εκφραστή είναι κάτι που ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει πλέον να συμπεριλάβει στη λήψη της τελικής του απόφασης.

Οι διεργασίες αυτές είναι σε γνώση των επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη, που δεν κρύβουν την εκτίμησή τους πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο πλέον υπολογίσιμος αντίπαλος, από τον χώρο των ενεργών πολιτικών στελεχών. Παρολαυτά, πιστεύουν ότι η Φώφη Γεννηματά θα καταφέρει να κερδίσει και αυτή την αναμέτρηση. Για την ακρίβεια, θεωρούν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειληθεί μόνο από κάποιο πολύ νεότερό πρόσωπό της, που θα μπορούσε να εκφράσει το αίτημα για καθολική αλλαγή.

Επισημαίνουν ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ευδοκίμησε το σύνθημα «άλλαξε τα όλα», καθώς έγκαιρα οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του Κινήματος είχαν διαγνώσει τα αδιέξοδα και τις ανεπάρκειες του παλαιού πολιτικού συστήματος. Επειδή, όμως, κάποιο τέτοιο πρόσωπο δε φαίνεται αυτή τη στιγμή, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους πως η Φώφη Γεννηματά μετά την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί και στην προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αυτό που τους ανησυχεί και δεν το κρύβουν είναι το ενδεχόμενο η πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην τύχει ανταπόκρισης από ευρύτερες δυνάμεις του χώρου. «Δεν έχει νόημα να πάμε οι ίδιοι για μία ακόμη φορά», αναγνωρίζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις. Για αυτό και εκφράζουν ανοιχτά την προτίμησή τους στο να υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές με διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά από τη Φώφη Γεννηματά

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr