ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης στο newpost: «One Shop Stop για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας»

της Αγγελικής Λάζου - Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2016, 08:29 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2016, 08:29
Μπακογιάννης στο newpost: «One Shop Stop για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας»
Facebook Twitter Whatsapp

One Shop Stop η απάντηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της περιοχής. 

One Shop Stop η απάντηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της περιοχής. Σε δημόσια διαβούλευση ήδη από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας  θα μπουν οι πρωτοβουλίες του Κώστα  Μπακογιάννη ο οποίος παραδοσιακά κάνει κοινωνούς των εξελίξεων τους πολίτες. 

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα αν και γνωρίζει όπως δηλώνει στο newpost.gr ότι η Περιφέρεια ή ο Δήμος δεν μπορούν να αλλάξουν τη γενική εικόνα, ωστόσο πιστεύει ότι από τα μικρά βήματα εξαρτώνται τα μεγάλα.

Με συγκεκριμένο πλάνο και ποσοτικούς στόχους θα αναζητήσει διέξοδο και επιστροφή στην ανάπτυξη. Στην ερώτηση πόσο εύκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο  μας απαντά "Η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με ιδιώτες, στους οποίους θα  τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και η αμοιβή τους θα εξαρτάται από την επίτευξη αυτών" τονίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.  

Τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων θα στελεχωθούν από επαγγελματίες που θα μπορούν να ξεπεράσουν γραφειοκρατικά κολλήματα, να δώσουν ιδέες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν ελκυστικά κίνητρα για επενδύσεις  εγχώριων ή διεθνών επιχειρηματιών, όπως μας διευκρινίζει στο newpost ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Το κρίσιμο σημείο είναι ο δημόσιος διάλογος και αν αυτός διεξαχθεί βήμα βήμα και περιλάβει τις ενστάσεις των επιχειρηματιών και της τοπικής κοινωνίας θα μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα. Όπως μας λέει ο Περιφερειάρχης καταρχήν η αντιμετώπιση της πρωτοβουλίας έχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μένει τώρα να το δούμε να λαμβάνει σάρκα και οστά για να υπάρξει και ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα. Χωρίς αμφιβολία ακούγεται φιλόδοξο σχέδιο και καθώς αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση  η επιτυχία του θα μας εκπλήξει μεταξύ άλλων  λόγω της αντιστοιχίας προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών υλοποιήσεων. 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα:

  •    Π.Ε. Εύβοιας, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα)
  •    Π.Ε. Βοιωτίας, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Διοικητήριο), (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά)
  •    Π.Ε. Ευρυτανίας, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Νικολάου Τσαμπούλα 8, Καρπενήσι)
  •    Π.Ε. Φωκίδας, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα)
  •    Π.Ε. Φθιώτιδας, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου, (Αινιάνων 8, Λαμία)

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr