ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Με εκκίνηση στις επόμενες εκλογές

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2016, 13:17 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2016, 13:17
Οικονόμου: Με εκκίνηση στις επόμενες εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

«Με εκκίνηση στις επόμενες εκλογές», είναι ο τίτλος του άρθρου του Παντελή Οικονόμου στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

«Με εκκίνηση στις επόμενες εκλογές», είναι ο τίτλος του άρθρου του Παντελή Οικονόμου στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Αναλύει το πολιτικό τοπίο, αναφέρεται στα παλαιά κοπής κόμματα και προτείνει... επανεκκίνηση. 

Αναλυτικά το άρθρο: 

«Μέρα με τη μέρα, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι τα παλιά μας κόμματα έχουν μεταλλαχθεί σε μηχανισμούς διεκδίκησης και νομής της εξουσίας για ίδιο όφελος. Με τις δικές μας δυσκολίες να έχουν περάσει χαμηλά στα ενδιαφέροντά τους. Με «αμάχητα τεκμήρια ενοχής» τους τις στυγνές χονδροειδείς μεταλλάξεις, τις κούφιες μεγαλοστομίες και, κυρίως, τις άστοχες πράξεις και παραλείψεις τους. Αυτά όλα δεν μπορούν πια να σκεπαστούν από το θόρυβο - ανούσιων στη πραγματικότητα - αντιπαραθέσεων στελεχών τους στα ΜΜΕ. Θόρυβο ο οποίος, αντιθέτως, επαυξάνει την απαξίωση ιστορικών παρατάξεων, «φουντώνει» την αποχή και υποσκάπτει τελικά την ίδια τη Δημοκρατία.

Η παρακμή αυτή των παλιών μας κομμάτων είναι συνέπεια της ενσωμάτωσής τους σε ένα  κατεστημένο που κατέρρευσε. Με βασικές εγγυήσεις του, την ώρα της αλήθειας, να αποδεικνύονται  άλλες σαθρές και άλλες ανυπόστατες. Με αυταπόδεικτη την αδυναμία του να αποτρέψει τη κρίση, αλλά και να την αντιμετωπίσει. Γι αυτό ακριβώς, κάθε απόπειρα για «ανασυγκρότηση», «αναδιάταξη», «συνεργασία» κομμάτων, στο πλαίσιο αυτού του κατεστημένου, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Τέτοιες έγιναν άλλωστε πολλές τα τελευταία χρόνια και απέτυχαν. Όλες. Αφού προηγουμένως ξεζούμισαν την όποια ικμάδα αξίας είχε απομείνει στο «σύστημα».

Η απογοήτευσή μας όμως από αυτή τη κατάσταση δεν πρέπει να οδηγεί  στην απελπισία και τη φυγή. Στην πράγματι ζοφερή αυτή εικόνα, μια καθαρή διαχωριστική γραμμή γίνεται πια ευδιάκριτη. Από τη μια οι αμετανόητοι οπαδοί της, ανέφικτης, ούτως ή άλλως, αναβίωσης του status quo ante. Τα «απομεινάρια της ημέρας» που τελείωσε. Και από την άλλη, όσες και όσοι θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα και το παλεύουμε. Όσες και όσοι δεν θέλουμε να χάσουμε κι άλλα από τα χρόνια μας. Όσες και όσοι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε το κοινό μας σπίτι να ρημάξει.

Η βασική αυτή διάκριση είναι απλή. Μπορεί να υπερβαίνει άλλους, συχνά εκ του πονηρού, διαχωρισμούς που θα μας παγίδευαν στο παρελθόν. Στη σύγχυση και το γενικευμένο αδιέξοδο της εποχής που τελειώνει. Μόνο που για να οδηγήσει σε απτό αποτέλεσμα χρειάζεται την ανάδειξή της από ένα νέο κόμμα, δημοκρατικό στην ουσία του, άξιο της επιλογής μας. Με εκκίνηση στις επόμενες εκλογές! »

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr