ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση αλώνει τις ανεξάρτητες αρχές

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2016, 14:31 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2016, 14:34
ΝΔ: Η κυβέρνηση αλώνει τις ανεξάρτητες αρχές
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για ''άλωση των ανεξαρτήτων αρχών''. 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για ''άλωση των ανεξαρτήτων αρχών''. 

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συστηματικά και προμελετημένα, εδώ και ένα χρόνο, επιχειρεί να πλήξει τις ανεξάρτητες αρχές και να τις μετατρέψει σε όργανα των υπουργών, ενώ μιλά για ''χειραγώγηση κάθε νησίδας ανεξαρτησίας στη Δημόσια Διοίκηση''.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συστηματικά και προμελετημένα, εδώ και ένα χρόνο, επιχειρεί να πλήξει τις ανεξάρτητες αρχές και να τις μετατρέψει σε όργανα των υπουργών.

 Συγκεκριμένα:

 · Απαίτησε τις παραιτήσεις μελών Ανεξάρτητων Αρχών

· Στο Νόμο Κατρούγκαλου 4325/2015 επιχείρησε να επιβάλει όριο ηλικίας στα εν ενεργεία μέλη όλων των Ανεξαρτήτων Αρχών

· Στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες 4339/2015, κατέστησε την ΕΕΤΤ δεκανίκι του Υπουργού Υποδομών

· Στον ίδιο Νόμο, απογύμνωσε το Ε.Σ.Ρ. από ουσιαστικές αρμοδιότητές του εκχωρώντας τις στον Υπουργό Επικρατείας

 Σήμερα, η προσπάθεια αυτή φτάνει σε νέα κορύφωση. Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρο της Κυβέρνησης η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα εν ενεργεία μέλη της. Σε εκπρόθεσμη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση Κοινοτικής Οδηγίας, η οποία αποσύρθηκε και επανακατατέθηκε, προβλέπεται:

· Άρση της ανεξαρτησίας της Αρχής καθώς εισάγονται νέα, γενικά και αόριστα πειθαρχικά παραπτώματα, με προφανή στόχο τη χειραγώγηση της Αρχής και των μελών της. Μάλιστα, θα συνιστά πλέον πειθαρχικό παράπτωμα η μη συμμόρφωση με απόφαση ή πράξη του αρμόδιου Υπουργού! Σημειώνεται, η αρχική τροπολογία που αποσύρθηκε, περιελάμβανε δυνατότητα παύσης μέλους της επιτροπής με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης

· Προβλεπόταν η δυνατότητα του Υπουργού Ανάπτυξης να παύει μέλος της επιτροπής

· Φωτογραφική διάταξη για να εκδιωχθεί ο Πρόεδρος της Αρχής, καθώς εισάγεται όριο ηλικίας για αυτοδίκαιη αποχώρηση του Προέδρου τα 73 έτη, τη στιγμή που ο νυν Πρόεδρος έχει ήδη αγγίξει το εν λόγω ηλικιακό όριο

· Φωτογραφική διάταξη για να εκδιωχθεί ο Αντιπρόεδρος της Αρχής, με την πρόβλεψη νέου ασυμβίβαστου κωλύματος όταν υφίσταται συζυγική σχέση με πρόσωπο που κατέχει το βουλευτικό αξίωμα (εν προκειμένω βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης)

· Ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού με τη σύντμηση της τετραετούς θητείας του εν ενεργεία Γενικού Διευθυντή, αλλά και των προϊσταμένων Διευθύνσεων σε τρία μόλις έτη (η πρώτη πρόταση ήταν για δυο έτη), με στόχο να ελεγχθεί και η διοικητική ιεραρχία

Έως που θα φτάσει η λυσσαλέα μανία της Κυβέρνησης εναντίον της ανεξαρτησίας των Αρχών; Η στόχευση είναι πλέον ξεκάθαρη: Η χειραγώγηση κάθε νησίδας ανεξαρτησίας στη Δημόσια Διοίκηση. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα το επιτρέψει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr