ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Εξαιρετικά άδικα όσα υφίσταται η Ελλάδα από μεμονωμένους εταίρους

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2016, 14:56 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2016, 14:56
Παυλόπουλος: Εξαιρετικά άδικα όσα υφίσταται η Ελλάδα από μεμονωμένους εταίρους
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι γνωστό ότι πάνω από την ΕΕ και κατ’ επέκταση πάνω από τον τόπο μας πλανώνται δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά, το οικονομικό και το προσφυγικό. Και τα δύο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την ΕΕ» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Είναι γνωστό ότι πάνω από την ΕΕ και κατ’ επέκταση πάνω από τον τόπο μας πλανώνται δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά, το οικονομικό και το προσφυγικό. Και τα δύο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την ΕΕ» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη για το προσφυγικό.

Όπως είπε ο ΠτΔ «είναι εξαιρετικά άδικο να υφίσταται η Ελλάδα και ο λαός της, με τόσες θυσίες που έχει κάνει, κριτική, από ορισμένους μεμονωμένους, ευτυχώς, εταίρους. Ευτυχώς, και πάλι, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Λαού, το τονίζω».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δύο εικόνες, των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο και του φόβου να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες». Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, εμείς θέλουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις.Και επειδή ξέρω και το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα και την επιρροή σας και στους ευρωπαϊκούς κύκλους ήρθα να σας πω την πρότασή μας, μια πρόταση δέκα σημείων.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό μεγάλο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr