ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Πρέπει να υπάρξουν βιώσιμα τηλεοπτικά κανάλια

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2016, 18:45 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2016, 18:45
Βούτσης: Πρέπει να υπάρξουν βιώσιμα τηλεοπτικά κανάλια
Facebook Twitter Whatsapp

Την ανάγκη να υπάρξουν βιώσιμα τηλεοπτικά κανάλια, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στην τροπολογία με την οποία δίνεται στη Βουλή η αρμοδιότητα να ορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ανάγκη να υπάρξουν βιώσιμα τηλεοπτικά κανάλια, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στην τροπολογία με την οποία δίνεται στο Κοινοβούλιο η αρμοδιότητα να ορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Μην παραπέμπετε στην αγορά το θέμα των αδειών. Όποιος υπεύθυνος πολιτικός το λέει, κάνει λάθος κατά το Σύνταγμα. Αυτό ισχύει για τον Τύπο, όχι για τις συχνότητες που είναι περιουσία του Δημοσίου», επεσήμανε, απαντώντας στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι η αγορά πρέπει να καθορίσει τον αριθμό των καναλιών που θα εκπέμπουν πανελλαδικά.

«Δεν θα κάνουμε τεχνική συζήτηση. Προφανώς μας ενδιαφέρει να μην μείνει κανείς άνεργος και ταυτόχρονα να σταματήσει και η γαλέρα. Θα υπάρξουν δεκάδες θεματικά και περιφερειακά κανάλια. Η συζήτηση γίνεται για τα πανελλαδικά με πλήρες πρόγραμμα σε 24ωρη βάση και με νόρμες που θα πιστοποιούν την βιωσιμότητά τους. Οι τρεις εταιρείες της κινητής έδωσαν 180-200 εκατ. για τις άδειές τους και τα κανάλια 17,5 εκατ. για την DIGEA», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr