ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Βορίδης για επίσκεψη Μπ. Γιλντιρίμ: Δεν είμαι αισιόδοξος

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2017, 13:34 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2017, 13:06
Μ.Βορίδης για επίσκεψη Μπ. Γιλντιρίμ: Δεν είμαι αισιόδοξος
Facebook Twitter Whatsapp

Στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Real" και απαντώντας στο ερώτημα αν κατά τη γνώμη του η συγκεκριμένη επίσκεψη μπορεί να συμβάλλει στην εκτόνωση των εντάσεων του τελευταίου διαστήματος ή αν ανησυχεί ότι μπορεί να φέρνει δυσκολίες και προβλήματα σε θέματα όπως το Κυπριακό είπε: «Δεν είμαι αισιόδοξος. Όλη η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, αλλά και η εν γένει κατεύθυνση που έχει πάρει η Τουρκία κυρίως σε μεγάλο βαθμό αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ευρωπαϊκή της πορεία και ουσιαστικά αναγορεύοντας τον εαυτό της και την πρώτη της προτεραιότητα, τον γεωπολιτικό της ρόλο στην περιοχή που τον βλέπει αυτονομημένο, για να μην πω περιοριζόμενο από την ευρωπαϊκή της προοπτική, νομίζω ότι όλα αυτά δημιουργούν ανησυχία». 

Μάλιστα ο πρώην υπουργός πρόσθεσε : «Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι μόνο εσωτερικής κατανάλωσης, λόγοι στήριξης, που βλέπουμε μία τέτοια ρητορική να εντείνεται στην Τουρκία. Έχουμε ακούσει τον πρόεδρο Ερντογάν να βάζει τα ζητήματα της Λοζάνης, έχουμε δει τις πιέσεις που ασκεί για να λυθεί το Κυπριακό σε μία κατεύθυνση που είναι πολύ αμφίβολο αν μια τέτοια λύση είναι και δίκαιη και βιώσιμη. Δηλαδή, μία λύση που ουσιαστικά παραγνωρίζει και τα θέματα του τουρκικού στρατού κατοχής αλλά και τα θέματα των εγγυήσεων και βέβαια αυτό όλο σε συνδυασμό με το τι γίνεται στην περιοχή και με την Αλβανία και με την κατάσταση στα Σκόπια και το πόσο εύθραυστη είναι αυτή η κατάσταση δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία για το ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος που θα παίξει η Τουρκία».