ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τήλο ο Ν. Παππάς και ο Ν. Σαντορινιός

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2017, 16:12 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2017, 16:12
Στην Τήλο ο Ν. Παππάς και ο Ν. Σαντορινιός
Facebook Twitter Whatsapp

Τα προβλήματα των κατοίκων της Τήλου συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα προβλήματα των κατοίκων της Τήλου συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο του νησιού, με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με γιατρό και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να δρομολογήσουν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα ο κ. Παππάς και ο κ. Σαντορινιός επιθεώρησαν τον δορυφορικό εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί στο νησί, στο πλαίσιο της έναρξης δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού στα νοικοκυριά των νησιών εκείνων που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea.

Παρόμοιος εξοπλισμός πρόκειται να τοποθετηθεί δωρεάν και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων που έχουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 1.975.000 ευρώ και μεταξύ των νησιών που θα ωφεληθούν είναι η Αστυπάλαια, το Αγαθονήσι, η Κάσος η Χάλκη, οι Λειψοί τα Ψαρά κ.ά.