ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τον Πάνο Καμμένο

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2017, 16:50 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2017, 19:36
Κόντρα στη Βουλή για τον Πάνο Καμμένο
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σε συνομιλίες με φυλακισμένα άτομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σε συνομιλίες με φυλακισμένα άτομα.

Το ζήτημα έφερε κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Σύμβασης της Βαρσοβίας στην αρμόδια επιτροπή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου που έκανε λόγο για «βορβορώδεις αποκαλύψεις για την λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Ελπίζω να τα διαψεύσετε όλα. Γιατί δύο είναι τα τινά, ή όλα αυτά είναι ψέματα και πρέπει να τα διαψεύσετε με τρόπο απόλυτο ή έχουν ψήγμα αλήθειας και τότε θα πρέπει να τα διερευνήσετε εις βάθος»

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστήριξε πως «έγινε αναφορά για ορισμένα χθεσινά δημοσιεύματα για τα οποία βγήκανε και δυστυχώς και ανακοινώσεις. Βορβορώδης κατάσταση και βροντώδης είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού μέσω των φιλικών προς σε αυτά ΜΜΕ. Οποιαδήποτε παρατυπία στον κανονισμό της φυλακής θα ελεγχθεί. Η υπόθεση αφορά 2,1 τόνους ηρωίνης στην Ελλάδα και δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική ερευνά επ' αυτής της υπόθεσης» και πρόσθεσε:

«Δεν είδα ανάλογο ενδιαφέρον όταν άρχιζαν ένας - ένας οι μάρτυρες να εξαφανίζονται. Ο ίδιος τύπος που σήμερα ασχολείται με ήσσονος σημασίας παρατυπίες σωφρονιστικής φύσης να ασχολείται με τον ίδιο τρόπο με την συνέντευξη που έδωσε ισοβίτης στην οποία παρέχει και ρητή συναίνεση για δημοσιοποίηση. Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή. Έδωσε την πληροφορία στην εισαγγελέα που έπραξε τα δέοντα. Αυτή τη στιγμή η έρευνα συνεχίζεται και με ενεργοποίηση δικαστικής συνδρομής σε ξένο κράτος. Την αλήθεια θα την μάθουμε. Εύχομαι να μην εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολίτης σε αυτή την υπόθεση».

Όπως τόνισε, «με όλες τις δυνάμεις της η ελληνική κυβέρνηση θα ψάξει και θα βρει την αλήθεια και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση στην ελληνική δικαιοσύνη να φτάσει στο τέλος της υπόθεσης. Να ξέρουν όλοι ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ούτε η δικαιοσύνη θα καμφθεί ούτε η κυβέρνηση να φτάσει στο τέλος».