ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2017, 17:45 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2017, 23:40
Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο
Facebook Twitter Whatsapp

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις φερόμενες επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις φερόμενες επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Η ΝΔ,  αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα» σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε και όχι όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί».

Στη συνέχεια το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα:

1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;

2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;

3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;

4. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;

5. Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;

« Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού Άμυνας, αντί να την επικαλούνται υπογείως και μετά να ανασκευάζουν.  Στη Βουλή άλλωστε, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν με ένοχες σιωπές και μισόλογα. Θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία από πλευράς της, καταλόγισε στον πρωθυπουργό αγωνία και πανικό «να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του». Τον καλεί να μην έχει «τόσο άγχος κι ας μην βιάζεται να συσπειρώσει τους βουλευτές του πίσω από τον βαρύτατα εκτεθειμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας».

 Προειδοποιεί ότι «όσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως». 

Το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε αργά το βράδυ της Πέμπτης ζητώντας από τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει με ονόματα επί του θέματος.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης είτε θα απαντήσουν με ονόματα, είτε θα επιβεβαιώσουν πως είναι εντολοδόχοι ύποπτων συμφερόντων. Περιμένουμε να μας πουν αν υπάρχει συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση του Noor1 και τον οποίον θέλουν να υπερασπιστούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Μέχρι τότε ας μη νομίζουν ότι θα καταφέρουν να κρυφτούν πίσω από "αποκαλυπτικά" πρωτοσέλιδα των συμφερόντων που στηρίζουν και κατ’ εντολήν των οποίων ενεργούν», πρόσθεσε το Μέγαρο Μαξίμου.