ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: «Θα βρούμε λύση για τους συμβασιούχους» - Αν. Λοβέρδος: «Όταν τα λέγαμε μας περιφρονούσατε…»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2017, 13:17 / Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2017, 19:58
Facebook Twitter Whatsapp

Τα προβλήματα αλλά και τους θεσμικούς- όπως τους χαρακτήρισε περιορισμούς- που εμποδίζουν την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα προβλήματα αλλά και τους θεσμικούς - όπως τους χαρακτήρισε περιορισμούς- που εμποδίζουν την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στο πρόβλημα των συμβασιούχων, αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με τοποθέτησή του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα. Λοβέρδου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως το αναζητείται η βέλτιστη δυνατή λύση, δεδομένων των συνταγματικών περιορισμών και της δύσκολης κατάστασης λόγω της «ανελαστικής» νομοθεσίας που «παίρνει υπόψιν τα συμφέροντα των εργολάβων».

Σημείωσε δε πως για να ληφθεί η ενδεδειγμένη κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα πρέπει πρώτα να δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις των συμβάσεων.

«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η αναπαραγωγή πρακτικών ομηρίας ή η απόδοση υπηρεσιών του Δημοσίου σε εργολάβους αλλά η επίλυση του προβλήματος», σημείωσε.

Ο κ. Λοβέρδος πάντως υπενθύμισε στον εκπρόσωπος της κυβέρνησης πως πριν από περίπου 1,5 μήνα το κόμμα του είχε θέσει στο θέμα χωρίς όμως ανταπόκριση από την αρμόδια υπουργό κ. Γεροβασίλη. « Τώρα λέτε ότι καλοδέχεστε τη πρόταση για συνεννόηση, αλλά κατόπιν εορτής, αφού ξέσπασε το θέμα. Ήταν πρόταση δική μας που την περιφρόνησε η κ. Γεροβασίλη. Της είχα πει να φέρει το θέμα στην επιτροπή. Εκείνη υπαινίχθηκε μονιμοποίηση και να τώρα τα αποτελέσματα», σημείωσε με νόημα.