ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γεροβασίλη - Λοβέρδου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2017, 20:35 / Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2017, 20:46
Κόντρα Γεροβασίλη - Λοβέρδου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέα Λοβέρδου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέα Λοβέρδου. 

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε σήμερα στη Βουλή  πως η κ. Γεροβασίλη απέρριψε δική του πρόταση για λύση του θέματος των  συμβασιούχων στους ΟΤΑ, καθώς εκείνη τους έταζε νομιμοποιήσεις, κάτι που φυσικά δεν υλοποίησε. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος ανέφερε απευθυνόμενος προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Δημήτρη ΤζανακόπουλοΤώρα λέτε ότι καλοδέχεστε τη πρόταση για συνεννόηση, αλλά κατόπιν εορτής, αφού ξέσπασε το θέμα. Ήταν πρόταση δική μας που την περιφρόνησε η κ. Γεροβασίλη. Της είχα πει να φέρει το θέμα στην επιτροπή. Εκείνη υπαινίχθηκε μονιμοποίηση και να τώρα τα αποτελέσματα».

Τι απαντάει το Υπουργείο στον Ανδρέα Λοβέρδο 

Με ανακοίνωσή του ο υπουργείο Διοιηκητικής Ανασυγκρότησης  σημειώνει ότι: "η κ. Γεροβασίλη είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, στην απάντησή της στις 30 Μαρτίου 2017, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χαρτογραφήσει όλους τους συμβασιούχους σε όλα τα υπουργεία, που είναι κατακερματισμένοι, ώστε σταδιακά να δώσουμε οριστική λύση στις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που σήμερα αντιμετωπίζονται με συμβάσεις

Ο κ. Λοβέρδος διαψεύδεται και για την επισήμανσή του ότι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είχε αρνηθεί πρόταση του ιδίου και του κόμματός του για λύση του προβλήματος στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, καθώς θυμίζει ότι αντιθέτως η κ. Γεροβασίλη είχε συστήσει στον βουλευτή να καταθέσει τις προτάσεις του ως έγκριτος νομικός που είναι. Για του λόγου το αληθές, το υπουργείο επικαλείται τα πρακτικά της Βουλής, καθώς και το βίντεο από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτηση"