ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταποντίζεται ο Τσίπρας - Πως αποτυπώνεται η στρατηγική Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2017, 09:01 / Ανανεώθηκε 25 Ιουνίου 2017, 09:24
Καταποντίζεται ο Τσίπρας - Πως αποτυπώνεται η στρατηγική Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Βελτίωση σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες των δημοσκοπήσεων καταγράφεται για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που τα αντίστοιχα ποσοστά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν και στατιστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει και βρίσκεται σε αποδρομή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελτίωση σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες των δημοσκοπήσεων καταγράφεται για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που τα αντίστοιχα ποσοστά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν και στατιστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει και βρίσκεται σε αποδρομή. Στο επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν ότι στρατηγική που έχουν χαράξει τους τελευταίους μήνες δικαιώνεται πλήρως και έτσι θα συνεχίσουν και στους κρίσιμους θερινούς μήνες επιμένοντας σε δύο χαρακτηριστικά: σταθερότητα στις απόψεις και αλήθεια.

Αυτοί άλλωστε, όπως υπενθύμιζαν στο newpost.gr, από την οδό Πειραιώς, είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους έχει κτιστεί η τακτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Σύμφωνα και με την τελευταία μέτρηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», όταν οι πολίτες καλούνται να αντιστοιχήσουν τα επίθετα «έντιμος», «απόμακρος», «αποτελεσματικός», «φθαρμένος», «εργατικός» και «ασυμβίβαστος», ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται σε όλες τις ιδιότητες με θετικό πρόσημο και ο πρωθυπουργός σε όλες τις αρνητικές.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο η άποψη των πολιτών για τον κ. Μητσοτάκη έχει βελτιωθεί ραγδαία, ενώ για τον κ. Τσίπρα γίνεται όλο και πιο «κακή». Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται «έντιμος» σε ποσοστό 31%, ενώ ο πρωθυπουργός σε 18%. Πριν δέκα μήνες τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν, 23% για τον κ. Μητσοτάκη, ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν πάλι στο 18%. Επίσης τότε απαντούσαν «κανένας από τους δύο» το 49% των ερωτηθέντων, ενώ σήμερα το 33%, μείωση που είναι προφανές ότι έχει πιστωθεί ο κ. Μητσοτάκης ως πιο «έντιμος».

Στο επίθετο «απόμακρος» ο κ. Τσίπρας βγαίνει μπροστά με 27%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 20%. Εδώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός ήταν «λιγότερο» απόμακρος με 23% και ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έγινε «πιο προσιτός» καθώς τότε συγκέντρωνε 25%. Στο κρίσιμο επίθετο «αποτελεσματικός» προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 30% (το αύξησε από 25% πριν 10 μήνες) και ο κ. Τσίπρας κινείται περίπου σταθερά στο 18%. Ενδιαφέρον έχει και σε αυτό το ερώτημα, το ότι αυτοί που απαντούσαν ότι «κανείς από τους δύο δεν είναι αποτελεσματικός» από το 49%, έχει πέσει στο 32%, γεγονός που πιστώνεται ξανά στην εμπιστοσύνη προς τον κ. Μητσοτάκη.

Στο «φθαρμένος», είναι πρώτος ο πρωθυπουργός με 33%, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 19%. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Τσίπρας ήταν «λιγότερο» φθαρμένος με 30%. Πιο «εργατικός» θεωρείται ο κ. Μητσοτάκης με 25% Μητσοτάκης, ενώ ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει μόλις 16%. Επίσης πιο «ασυμβίβαστος» θεωρείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 30% (σε σχέση με τον Μάιο ανέβηκε 12 μονάδες από το 18%), ενώ ο κ. Τσίπρας παραμένει περίπου σταθερός στο 18%. Επίσης η άνοδος Μητσοτάκη στο επίθετο «ασυμβίβαστος», συνοδεύεται από μείωση των πολιτών που απαντούσαν «κανένας από τους δύο», από το 49% πριν ένα μήνα στο 25% σήμερα.