ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά κατά Αλ. Τσίπρα: «Ματαιοπονεί και θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο»

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2017, 09:25 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2017, 10:19
Φ. Γεννηματά κατά Αλ. Τσίπρα: «Ματαιοπονεί και θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο»
Facebook Twitter Whatsapp

Απορρίπτει εκ νέου κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση για διάλογο και τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απορρίπτει εκ νέου κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση για διάλογο και τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου» που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την "κυβερνώσα αριστερά"», κατηγορώντας τον παράλληλα για «μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της, η κ. Γεννηματά, «δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων», ο Αλέξης Τσίπρας «ματαιοπονεί» και «θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο, ενώ θεωρεί ότι πρόκειται «για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας του». Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, η κυβέρνηση διαμορφώνει τον νέο χάρτη συνεργασιών

  Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά στα "ΝΕΑ" έχει ως εξής:

   «Ο κ. Τσίπρας αφού εκμεταλλεύθηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν. Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την "κυβερνώσα Αριστερά", καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού, για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας, που:

  • Αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια.
  • Συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη.
  • Συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και "μη εξαιρετέα" στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον "σκληρό πυρήνα" του κράτους.
  • Διχάζει τους Ελληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ.
  • Ολοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της... αβύσσου. Ας μη ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο.

   Ομως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Γιατί η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση.

   Γιατί εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι ευρωπαίοι εταίροι της, αλλά οι μεγάλες προοδευτικές ανατροπές και το σχέδιο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτά που στο επικείμενο Συνέδριό μας θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας που θα εκφράσει ο νέος ενιαίος φορέας της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.