ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν απαγορεύεται από τον νόμο να μιλάει κανείς με φυλακισμένο

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2017, 10:14 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2017, 17:57
Δ. Τζανακόπουλος: Δεν απαγορεύεται από τον νόμο να μιλάει κανείς με φυλακισμένο
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης», επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης», επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην υπόθεση που έχει προκύψει με τον Πάνο Καμμένο και τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, για το οποίο πρόκειται σήμερα το απόγευμα να απαντήσει στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Δεν παρεμβαίνει κανείς με το να μιλάει ο οποιοσδήποτε με κάποιον που είναι στη φυλακή. Θεσμικά δεν είναι ούτε σωστό ούτε λάθος, αλλά σας λέω δεν απαγορεύεται και δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».  

«Υπάρχουν άνθρωποι που πιθανόν να γνωρίζουν και να φοβούνται να μιλήσουν. Το μείζον είναι ότι έχουμε μια υπόθεση δύο τόνων ηρωίνης και είναι λάθος η ΝΔ να ταυτίζεται», τόνισε. 

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Δεν είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι ΝΔ υπερασπίζεται συγκεκριμένο επιχειρηματία που εσείς έχετε αναδείξει ότι φέρεται να εμπλέκεται με συγκεκριμένες υποθέσεις. Τεράστιο θεσμικό και πολιτικό λάθος».

Ενώ συνέχισε τονίζοντας: «Δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη. Τίποτα παραθεσμικό, εξωθεσμικό, παράνομο». 

Οκτάμηνη σύμβαση και προκήρυξη διαγωνισμού για τους συμβασιούχους 

Η βέλτιστη λύση είναι μια νέα 8μηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις, ανέφερε για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σημείωσε ότι θα υπάρξουν πρόνοιες, αλλά και ειδική μοριοδότηση για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει. 

   Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι έχει βρεθεί ο τρόπος που θα επιλύσει την κρίση που έχουμε μπροστά μας, με μια σύμβαση (για τους νυν συμβασιούχους στην καθαριότητα) και από εκεί και πέρα θα υπάρξει προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις στο δημόσιο. «Αυτό θα το αποφασίσουμε στη βάση της μελέτης που θα κάνουν οι ΟΤΑ, στη βάση των αναγκών για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Πρόκειται για συνολική πρόταση που σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα επιλύει το θέμα».

   Η βασική πολιτική κατεύθυνση, υπογράμμισε, είναι ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας παραμένουν στους δήμους και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τις εργασιακές συνθήκες «μεσαίωνα» που επιβάλλουν οι εργολάβοι. 

   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταλαγιάσει η απεργία.

Για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Αναφερόμενος στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «τα μνημόνια δημιούργησαν πολιτικές παραδοξότητες και συμμαχίες που υπερέβησαν συγκυριακά την παραδοσιακή πολιτική λογική». 

Το μνημόνιο και η αντιμετώπιση της διαφθοράς ήταν οι αιτίες της σύμπλευσης με τον κ. Καμμένο εξήγησε. «Καλώς υπάρχει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά με την επαναφορά της κανονικότητας το πολιτικό σύστημα θα αρχίσει να αναδιατάσσεται… Ο κ. Τσίπρας είπε για προοδευτική διακυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε ότι με την κατάσταση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ δεν το βρίσκει πολύ πιθανό. «Η Φώφη Γεννηματά είναι εγκλωβισμένη πολιτικά» υποστήριξε.