ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο υπουργείο Υγείας μέσα στην εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2017, 12:18 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2017, 12:56
 Στο υπουργείο Υγείας μέσα στην εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Ενέργειας ο επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Υγείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Ενέργειας ο επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, τη στιγμή που στο επίκεντρο βρίσκεται και η συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διαχείριση και τη διερεύνηση των δαπανών της δημόσιας υγείας.

Οι αλλαγές στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα της πρωτοβάθμιας φροντίδας με το νομοσχέδιο που προωθείται για τις αρχές του επόμενου μήνα στη Βουλή θα είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα της συζήτησης του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στόχος μεταξύ άλλων είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να λειτουργήσουν οι πρώτες αποκεντρωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, οι λεγόμενες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει οι δομές θα στελεχωθούν από τις τρεις βασικές ειδικότητες: γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους, ενώ θα υπάρχουν νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και επισκέπτες υγείας.

Η νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα έχει ως σημείο αναφοράς τον οικογενειακό γιατρό, που θα είναι αρμόδιος για την παραπομπή των ασθενών στους κατάλληλους ειδικούς γιατρούς και στις σχετικες εξετάσεις.

Αναλυτικά στο νομοσχέδιο και στους επόμενους στόχους του υπουργείου θα αναφερθούν σε συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνάντησης και της ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί οι κ.κ Ξανθός και Πολάκης παρουσία του πρωθυπουργού.