ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ για την πορεία των κινητοποιήσεων - Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2017, 13:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 19:25
Αποφασίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ για την πορεία των κινητοποιήσεων - Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Σε καλό κλίμα η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις τέσσερις προτάσεις της κυβέρνησης, ώστε να εκτονωθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων και έχουν μετατρέψει πολλές περιοχές σε «χωματερή», παρουσίασε στη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν άμεσα στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Εν αναμονή της απόφασης  

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Τράκα, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν νέες προτάσεις από τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ενώ στην τροπολογία που αναμένεται να εισαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια προς ψήφιση, υπάρχουν βελτιώσεις.

«Θα συζητήσουμε τις προτάσεις αυτές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ.Τράκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ίδιος, σε ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε ότι δεν υπάρχει κακό κλίμα ανάμεσα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στον Πάνο Σκουρλέτη, παρά τη χθεσινή απόρριψη της πρότασής τους από τον ίδιο, καθώς όπως είπε: "δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε".