ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιαρόπουλος: Να διερευνηθεί για αργομισθία ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά στο Ντυνάν– Φ. Γεννηματά: «Συκοφαντίες, έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2017, 18:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 19:41
Λιαρόπουλος: Να διερευνηθεί για αργομισθία ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά στο Ντυνάν– Φ. Γεννηματά: «Συκοφαντίες, έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι απάντησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ονόματα εργαζομένων που φέρονται να υπάρχουν στη μισθοδοσία του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, τα οποία πληρώνονταν μεν κανονικά αλλά «δεν φαίνεται ότι προσέρχονται κανονικά στο Νοσοκομείο», κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής- μέσω σχετικής έκθεσης που είχε συντάξει κατά τη περίοδο της παρουσίας του ως ειδικός σύμβουλος επί εργασιακών και οικονομικών θεμάτων- ο  Λυκούργος Λιαρόπουλος

Συγκεκριμένα στην έκθεση προτείνεται η άμεση διακοπή της καταβολής των μισθών και την επανεκτίμηση της σκοπιμότητας παραμονής τους στον οργανισμό με άλλης μορφής συνεργασία ή και διακοπή της, υπάρχει το όνομα του συζύγου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη, ο οποίος εφμανίζεται να πληρώνεται με το ποσό των 2.500 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικότερα, στη κατατεθειμένη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα της Άννας Παναγιωταρέα (ως σύμβουλος Γραφείου Τύπου), με μισθό που αγγίζει τα 3.000 ευρώ, της Παναγιώτας Χατζοπούλου (Σύμβουλος Διοίκησης) με μισθό 4.500 ευρώ, του Σωτήρη Δρίτσα (Διευθυντής ΤΕΠ), με μισθό 2.545 ευρώ, του Γιώργου Γεράρδη (ιατρός μερικής απασχόλησης) με 1.487 ευρώ, της Ειρήνης Φρεζάδου- Τριποδάκη (αρχιτέκτονας) με 3.059, του Σταμάτιου Μολδοβάνου (υπάλληλος γραφείου, ιατρικών υπηρεσιών) με 1.288 ευρώ, του Ανδρέα Τσούνη (οδοντίατρος, επιστημονικός σύμβουλος) με 2.500 ευρώ, της Χρυσούλας Κοσμά (υπάλληλος γραφείου) με 2.875 και του Ιωάννη Πιερουτσάκου (παιδίατρος, μαιευτικό) με 3.500 ευρώ μισθό.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, στη Νομική Υπηρεσία απασχολούντο τρία άτομα και αμείβοντο με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και με συνολικό μηνιαίο ποσό των 20.295 ευρώ. Άλλοι δύο δε δικηγόροι μισθοδοτούνταν με το συνολικό ποσό των 3.965 ευρώ. « Προτείνεται η επανεκτίμηση της σκοπιμότητας και των όρων απασχόλησής τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Ακόμα, προτείνεται η επανεξέταση της σκοπιμότητας και της ενδεχόμενης ειδίκευσης και εμπειρίας, τριών διοικητικών εργαζομένων, τριών άλλων στο λεγόμενο παραϊατρικό προσωπικό και 12 «νοσηλευτικοί εργαζόμενοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιαρόπουλος είχε προσληφθεί από τον ίδιο τον κ. Μαρτίνη με τρίμηνη σύμβαση στη θέση του ειδικού συμβούλου σε εργασιακά και οικονομικά ζητήματα του νοσοκομείου. Στη ολιγόμηνη παρουσία του, προχώρησε στην εκπόνηση έκθεσης για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, στηλιτεύοντας σε πολλές περιπτώσεις τα φαινόμενα «κακοδιαχείρισης»- όπως δήλωσε και ο ίδιος- του Ερρίκος Ντυνάν.

Ακόμα, σε ερώτηση που του ετέθη από βουλευτές της συμπολίτευσης, δήλωσε πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, παρά το γεγονός ότι στην επιτροπή διαβάστηκε τμήμα των πρακτικών της περιόδου που ακούγεται ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος να λέει πως «ήταν επιλογή του υπουργείου».

Γεννηματά: Είναι ψέματα και συκοφαντίες 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της στο Newpost απάντησε πως «όλα αυτά είναι συκοφαντίες. Έχουν ξαναέρθει στο φως της δημοσιότητας στο παρελθόν και έχω απαντήσει και προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τους συκοφάντες. Έχω ήδη καταθέσει το έγγραφο εκείνο του Ερυθρού Σταυρού το οποίο αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θέμα αργομισθίας του συζύγου μου στο Ντυνάν».

Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λιαρόπουλος