ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Υπεύθυνη η ΝΔ για τη συνέχιση της απεργίας

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2017, 19:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 20:56
Κυβέρνηση: Υπεύθυνη η ΝΔ για τη συνέχιση της απεργίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τη ΝΔ δείχνουν ως υπεύθυνη κυβερνητικές πηγές για τη συνέχιση της απεργίας, καθώς όπως επισημαίνουν η στάση που είχαν τηρήσει οι συνδικαλιστές της γαλάζιας παράταξης όλο το τελευταίο διάστημα ήταν διαλλακτική και στις συνεδριάσεις που είχαν γίνει στο υπουργείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη ΝΔ δείχνουν ως υπεύθυνη κυβερνητικές πηγές για τη συνέχιση της απεργίας, καθώς όπως επισημαίνουν η στάση που είχαν τηρήσει οι συνδικαλιστές της γαλάζιας παράταξης όλο το τελευταίο διάστημα ήταν διαλλακτική και στις συνεδριάσεις που είχαν γίνει στο υπουργείο. Παρ΄όλα αυτά οι ίδιες πηγές τονίζουν πως παρά την εισήγηση του πρόεδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ για αναστολή της απεργίας, κατόπιν εντολής από την οδό Πειραιώς, η ΔΑΚΕ επέλεξε το λευκό στη ψηφοφορία.

Αυτοί στηρίζουν την απεργία και κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους, τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές με το Μαξίμου να εκτιμά πως η ΝΔ κάνει πολιτική προκειμένου να περάσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στους ιδιώτες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ΚΚΕ και ΛΑΕ ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας (5 ψήφοι) ενώ η ΔΑΚΕ λευκό (4 ψήφοι).

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν πως την Πέμπτη μετά τη μεγάλη κινητοποίηση θα σταματήσει η απεργία και θα επικρατήσουν πιο λογικές σκέψεις, ενώ άλλα στελέχη βλέπουν πως η απεργία έχει αποδυναμωθεί, καθώς σε πολλούς δήμους μαζεύονται ήδη τα σκουπίδια.

Ανακοίνωση έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία. Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων.

Η ΝΔ και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις «ΝΔ» και «εργολάβοι» ταυτίζονται.