ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς απαντά η ΝΔ στο δόγμα του Μαξίμου «Εμείς κυβερνούμε, αυτοί φταίνε»

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2017, 07:39 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2017, 07:08
Πώς απαντά η ΝΔ στο δόγμα του Μαξίμου «Εμείς κυβερνούμε, αυτοί φταίνε»
Facebook Twitter Whatsapp

Όλα τα αντιπολιτευτικά όπλα ρίχνει στη μάχη κατά της κυβέρνησης η ΝΔ, ανεβάζοντας κι άλλο το πολιτικό θερμόμετρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα τα αντιπολιτευτικά όπλα ρίχνει στη μάχη κατά της κυβέρνησης η ΝΔ, ανεβάζοντας κι άλλο το πολιτικό θερμόμετρο. Σε σύσκεψη που έγινε στις αρχές της εβδομάδας στην οδό Πειραιώς υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε η επίθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου να είναι μετωπική και να αφορά όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής. Εκτός της σκληρής κριτικής, η ΝΔ θα παρουσιάζει ανά περίπτωση τις δικές της προτάσεις, ως ένδειξη ικανότητας διακυβέρνησης σε σχέση με το χάος που χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ένα πρώτο δείγμα αυτής της στρατηγικής δόθηκε στο θέμα των σκουπιδιών και των συμβασιούχων στους δήμους. Το αξιοσημείωτο πάντως, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που μίλησε στο newpost.gr, είναι ότι η κυβέρνηση επιρρίπτει ευθύνες ακόμη και για το θέμα των σκουπιδιών στη ΝΔ! «Εμείς είμαστε στην αντιπολίτευση. Αυτοί κυβερνούν! Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Πάνω στον πανικό τους, προσπαθούν βρουν σανίδες σωτηρίας» σημείωνε το ίδιος στέλεχος.

Σχετικά με το ζήτημα των σκουπιδιών, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, στη ΝΔ τονίζουν πως οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν καταστεί όμηροι των καταστάσεων που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μάλιστα από την οδό Πειραιώς, κατηγορούν την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των συμβασιούχων, τους οποίους ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εγκλώβισε και θέλησε χθες να εμφανιστεί ως σωτήρας, δίνοντας λύση.

«Τις συμβάσεις τους, τις είχαν παρατείνει οι υπουργοί Βερναρδάκης και Γεροβασίλη, όχι εμείς», ανέφερε στέλεχος της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει τις τακτικές ΠΑΣΟΚ, της δεκαετίας του ’80 που οδήγησαν στη διόγκωση του κράτους. Σε κάθε περίπτωση στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θεωρούν ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος «ηθικού πλεονεκτήματος» που διατυμπάνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, ειδικά μετά και την πλήρη κάλυψη που παρέχουν στον Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται κλιμάκωση της επίθεσης από τη ΝΔ, καθώς εκτιμούν ότι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στο μικροσκόπιο πάντως της οδού Πειραιώς βρίσκονται και οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην οικονομία, με βάση τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, είναι εσωτερική στάση πληρωμών, υπεραπόδοση εσόδων λόγω αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, μη - επαναλαμβανόμενα έσοδα και φορολογική “κόπωση” των πολιτών λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητάς τους.

Στάση πληρωμών υπάρχει, όπως καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης και για 63.000 δικαιούχους εφάπαξ, 139.000 κύριων και 127.000 επικουρικών συντάξεων».