ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Η κυβερνητική πρόταση για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2017, 09:34 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2017, 13:54
Σταθάκης: Η κυβερνητική πρόταση για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή
Facebook Twitter Whatsapp

Για την πρόταση της κυβέρνησης στους συμβασιούχους προκειμένου να λυθεί η απεργία τους μίλησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την πρόταση της κυβέρνησης στους συμβασιούχους προκειμένου να λυθεί η απεργία τους μίλησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Η πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ» δήλωσε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ. «Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα. Οι συμβασιούχοι παίρνουν τα μάξιμουμ δυνατόν κριτήρια μοριοδότησης» σημείωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε πως μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός θα παραμείνουν στις δουλειές τους. Όπου υπάρχουν συμβασιούχοι, εξήγησε, η μοναδική λύση είναι να προκηρυχθούν διαγωνισμοί.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε πως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, καθώς ολοκληρώθηκε ο εθνικός σχεδιασμός με βάση τον ευρωπαϊκό στόχο για 50% ανακύκλωση στην πηγή και 50% διαχείριση. Συμπλήρωσε ότι για τα 12 από τα 13 περιφερειακά σχέδια ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και προχωρούν ενώ έχουν γίνει μεγάλα βήματα και για τα στερεά απόβλητα.

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα «υπάρξουν καλά αποτελέσματα και στο οικονομικό πεδίο, καθώς ο ανταγωνισμός θα ανεβάσει το τίμημα» για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

 Ανέφερε, επίσης, ότι με τον νέο διαγωνισμό θεραπεύονται τα προβλήματα που είχε θέσει η ΕΕ για τον προηγούμενο, με τον οποίο είχε κατακυρωθεί στους Αζέρους. Προκρίθηκε, όπως είπε, η λύση να δραστηριοποιείται ο πλειοδότης στην ΕΕ ή να έχει συμμετοχή ευρωπαϊκός εταίρος στο σχήμα, εφόσον η εταιρεία προέρχεται από τρίτη χώρα.