ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Με εντολή της ΝΔ δεν έληξε η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2017, 13:38 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2017, 15:54
Δ. Τζανακόπουλος: Με εντολή της ΝΔ δεν έληξε η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Με φόντο θέματα της οικονομίας αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει με του συμβασιούχους των δήμων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδιαίτερα επικριτικός στην Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το θέμα της συνέχισης της απεργίας των συμβασιούχων της ΠΟΕ ΟΤΑ για τα σκουπίδια εμφανίστηκε στο briefing ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος.

''Τα καταστροφολογικά σενάρια έχουν καταρρεύσει. Η ΝΔ επιλέγει να αντιπολιτευθεί με ακόμα πιο ακραίο τρόπο. Με εντολή της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΚΕ δεν έληξε η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η στάση της κινείται στο όριο της προβοκάτσιας. Η συνδικαλιστική παράταξη άλλαξε την πάγια θέση της και οδηγηθήκαμε να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Στοχεύουν στην πρόκληση με θύματα τους πολίτες και τους ίδιους τους συμβασιούχους. Δίνει οριστικό τέλος στην ομηρία χιλιάδων ανθρώπων. Η απεργία είναι πλέον αλυσιτελής. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει την διακινδύνευση της δημόσιας υγείας''.

Ωστόσο, διατύπωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα επιστράτευσης για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει ο στρατός στην αποκομιδή των σκουπιδιών υπογράμμισε ότι ''δεν έχει παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση''.

'Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά ''Χθες οι εργαζόμενοι παραδέχθηκαν ότι καλύπτονται οι επιφυλάξεις τους. Πιθανόν θα μπορούσε να είχε λυθεί το ζήτημα: Δίνοντας την υπηρεσία αυτή σε ιδιώτες, κάτι που όμως θα διπλασίαζε το δημοσιονομικό κόστος, αλλά και θα συντηρούσε εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Εμείς προτιμήσαμε το δύσκολο δρόμο. Θεωρούμε ότι η καθαριότητα πρέπει να είναι μια δημόσια υπηρεσία. Θεωρουμε ότι η πρόταση που έχουμε καταθέσει καλύπτει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας. Τώρα πλέον γίνεται μια προσπάθεια κόστους στην ελληνική κυβέρνηση μετά από μια περίεργη αλλαγή στάσης της ΔΑΚΕ''.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την αυριανή συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στην Πλατεία Εξαρχείων, με την υποστήριξη της ΝΔ, τονίζοντας ότι ''γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού'', ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή η στάση της αντιπολίτευσης θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς. Πρόκειται για στρατηγική της έντασης. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να εγγυηθούμε τη νομιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών''.

Σε σχέση με το QE, τόνισε ότι ''έχουν γίνει θετικά βήματα ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Απομένουν, ωστόσο να γίνουν και άλλα βήματα, ώστε εμπράκτως μετά το 2018 το χρέος να γίνει και βιώσιμο. Δεν θέλω να προχωρήσω σε εικασίες. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τόσο από το ΔΝΤ, όσο και από τους υπόλοιπους θεσμούς''.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στις συνομιλίες για το Κυπριακό τονίζοντας ότι ''οι διαπραγματεύσεις θα κινηθούν σε καλό κλίμα. Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την θέση της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό''.